Waldner: Jag kan slå alla!

mars 4, 2010

J-O Waldner 015

Idag gjorde jag en intervju för Aftonbladet med Jan-Ove Waldner, världens bästa bordtennisspelare genom alla tider. Jag befinner mig i Halmstad och ska bevaka bordtennis SM för Afonbladets räkning. Väldigt spännande och kul! Läs hela min intervju med J-O här nedan. Janne, som jag kallar honom är en riktigt lurifax och har verkligen en räv bakom örat. Han är en spexer och pratar sällan allvar i vänners lag. Han är skön. Jag gillar honom! Jag och alla kineser. Läs intervjun här!

J-O Waldner 023

Bollkonstnären Jan-Ove Waldner, 45 år, har kommit till Halmstad för att ta sitt 9:e singelguld i bordtennis. – Jag ska ha 10 singelguld innan jag lägger av om det så ska ta tjugo år till, säger han till Sportbladet.  

Jan-Ove är lite solbränd när vi träffar honom och har precis kommit tillbaks från Thailand, där han har ett hus. – Perfekt uppladdning inför SM, med fem golfrundor på sex dagar och lite löpning på det, säger han och ler. Formen ska vara bra och han börjar hitta spelet igen efter en dålig inledning på säsongen. Han säger att han alltid är bättre mot slutet på säsongen. – Jag har bra koll på kroppen och vet hur jag ska få i ordning på den. Det gäller att hitta timingen i slagen. När det verkligen gäller då vet man hur man ska göra. Det är som om man går in i en roll, när man går in i hagen, säger han. Det finns nog ingen i hela pingisvärlden som har det självförtroende och pondus som Waldner besitter. När han går in i den så kallade pingishagen ser det nästan ut som om han ska ramla baklänges och man ska nog ha förbaskat bra psyke om man inte ska rygga tillbaks då som motståndare.

 

”Att spela bordtennis är det jag känner till och kan”

 Svensk pingis är inte där man har varit och trots att Söderhamnfostrade Jens Lundqvist är stor favorit i bordtennis SM med två raka singelguld, så tycker Waldner att ingen är oövervinnlig. – Stämmer allt, så kan jag slå alla. Jens är inte mycket bättre än när jag slog honom i SM-finalen 2006. Det var senast Jan-Ove vann SM-guld. Waldner gör allt för att hålla motivationen uppe med olika vadslagningar med träningskompisarna hemma i Spårvägen med Mikael ”Äpplet” Appelgren i spetsen. – Jag älskar utmaningar och det finns alltid nya mål att nå och så länge det är roligt kör jag på, säger han. I Tyskland där jag spelar är publiken som galna och ibland får man stående ovationer i flera minuter. Det är sånt som gör att man tycker det är roligt. Waldner har i princip klart med ett år till i sin tyska klubb Fulda. Han är väldigt förtegen om framtiden och är nog inte riktigt säkert själv på vad som kommer hända. Han säger att han är en person som lever i nuet och tar en dag i taget. Jan-Ove lever ensam i sin lägenhet vid Globen i Stockholm, men reser ofta till Tyskland och Asien för olika uppdrag. Han har inget körkort och tycker att det är skönare när någon annan kör. Oftast är det bästa vännen Mikael Appelgren som skjutsar honom dit han ska. Familjen är inget han längtar efter utan det får bli som det blir, säger han. – Att spela bordtennis är det jag känner till och kan.

 

J-O Waldner 001

 

”Tänk om en 19-åring slår en”

Man undrar ändå varför en sån som Jan-Ove Waldner spelar SM i bordtennis. Han har vunnit allt, OS, VM, EM och SM. Totalt har han vunnit 24 guldmedaljer i SM-sammanhang.

– Att få spela i Spårvägentröjan känns extra roligt. Det var liksom där man en gång började, menar han. Det känns därför extra kul att spela på SM, då man gärna vill ge tillbaks lite. Tänk om en 19-åring slår en, så har han gjort en stor bedrift genom att slå en gammal räv som jag. Det är sånt man kan bjuda på och det stör mig inte även om jag alltid vill vinna och hatar att förlora.

 

J-O som han kallas eller också Lao Wa är näst intill helgonförklarad i Asien och han har jobb där resten av sitt liv om han skulle vilja. – Hade jag velat tjäna stora pengar hade jag inte spelat pingis utan bara jobbat med företag i Asien. Men pengar har aldrig varit viktigast för mig, säger den gamle världsmästaren. Prispengarna på SM i Halmstad är nog inte större än en god middag på kvällen med vännen och parhästen Jörgen Persson. Men pengar bekommer inte världsstjärnan Jan-Ove Waldner, som är här för att vinna sitt 9:e SM-guld i singel.

 

 

Faktaruta

Jan-Ove Waldner

45 år

26 SM-guld

11 EM-guld

6 VM – guld

1 OS-guld

Tilldelats bragdguldet 2 gånger

Kallas bordtennisens Mozart och världens bästa spelare genom tiderna

J-O 044

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Comment on “Waldner: Jag kan slå alla!

Söderberg / mars 5, 2010

Härligt Benson!
Fin intervju med en av våra allra största idrottare.

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories