Världens näst bästa kokbok!

juli 8, 2019

Blå kokboken II utsedd till världens näst bästa kokbok på Gourmand World Cookbook Awards

Den 3 juli delades Gourmand World Cookbook Awards ut i Macao i Kina. Anna Bensons Blå kokboken II var en av de nominerade titlarna, som Sveriges bästa kokbok – som till slut också kammade hem en andraplats i världens bästa kokbok i den internationella tävlingen.


Från vänster: Pelle Agorelius, ansvarig Sverige World Gourmand Awards, Anna Benson, författare och initiativtagare till Blå kokboken, 
Torsten Tullberg, kampanjledare Mustaschkampen. Foto: Privat. 

Gourmand World Cookbook Awards kallas ibland för kokbokvärldens Oscarsgala. Varje år prisar de världens mat- och dryckesböcker i flera olika kategorier. Anna Benson har tidigare vunnit i kategorin Välgörenhet med sina kokböcker, samt fått juryns specialpris för sina böcker – och nu kammade alltsåBlå kokboken II hem en andra plats i titeln Bästa kokbok i världen, oberoende kategori. På prisutdelningen i Macao fick Anna, tillsammans medrepresentanter från Prostatacancerförbundet, ta emot priset.

– Det är helt ofattbart. Är så otroligt tacksam för alla som har gjort projektet möjligt och för den skillnad vi faktiskt gör. Både genom att sprida matglädje, information om cancer, får framförallt män att prata om sin sjukdom och inte minst samla pengar till kampen mot den. Jag är överlycklig och för mig personligen betyder det här enormt mycket. Men framförallt betyder det mycket att kunna göra skillnad, säger Anna Benson, författare till Blå kokboken.

Anna Bensons kokbokserie har prisats tidigare: först Rosa kokboken år 2015, andra gången med Rosa kokboken II år 2016 och senast Blå kokboken år 2017. Blå kokboken II blir Anna Bensons fjärde kokbok som vinner pris på Gourmand World Cookbook Award, som årligen har ca 35 000 nominerade titlar i 100 olika kategorier.

För att köpa boken eller läsa mer, besök blåkokboken.se.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories