Tips unga entreprenörer

augusti 5, 2015
 • gladahoppare

  Jag är ute och föreläser en del och får då många frågor från unga entreprenörer som vill make it. Häromdagen fick jag ett mail från en konstnär som undrade hur man lyckas. Jag kan inte svara på det såklart men vill ändå ge lite tips på vägen Och fan tro på er själva! Why not folks?!

  Till att börja med vill jag tipsa om sidor som Kickstarter.com, där man kan starta sin egen fundraisingkampanj. Kickstarter låter dig skapa en sida där du visar upp dina verk och förklarar varför du behöver stöd. Just Kickstarter har t.ex en helt egen kategori för konstnärliga projekt, och på så sätt kan man dessutom marknadsföra sig själv.

  Ett annat hett tips är att söka efter olika typer av stipendier och bidrag. I vårt långa land finns det hundratals, ja säkert tusentals, stipendiefonder, ibland med väldigt specifika krav som kanske kan passa just dig. Det finns t ex ett antal databaser för stipendier som det bara är att söka i – och ofta kan du få hjälp med att hitta ett stipendium med kriterier som passar just dig för en liten summa.

  Sist men inte minst tycker jag att man ska tro på sig själv och tro på att man kan ha riktig tur. Prova Vinnstort.com, och även om du inte vinner är det bra att fortsätta tro på att man har turen på sin sida, och att genombrottet (eller vinstlotten) är precis runt hörnet. Haha 🙂 Mycket tur! Och bara kör.

  Och yes jag ska snart börja föreläsa igen! Tiden räcker inte till allt.

 • Leave a Comment

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  Latest posts

  Latest comments

  Archives

  Categories