Golf och skidor på samma dag!

maj 31, 2011

Läs min artikel om resan till Österrike.

_MG_6816.JPG

Kombinera golf och skidor i Alperna

Läcker skidåkning på snöklädda Alptoppar i stekande solsken på förmiddagen. En golfrunda i bergsdalen under perfekta förhållanden på eftermiddagen. Afterski och en lunch på golfbanan däremellan. Detta är möjligt i Zell am See i Österrike.

En av de populäraste semesterorter i Österrike är Zell am See utanför staden Salzburg. Förutom de vackra omgivningarna med Alptopparna finns här också en stor sjö som ka bli upp till 24 grader varm på sommaren. Att ta en båttur på den precis när du anländer är att rekommendera, allt för att insupa atmosfären och intrycksfulla omgivningen på bästa sätt.

Snögaranti

Alperna innebär för det flesta skidåkning. I glaciären i Kaprun kan du i stort sett åka året runt, då man endast stänger liftarna i juli månad. Man kan åka skidor på upp till 3000 meters höjd, där det alltid är garanterat snö. Världens högsta kabellift (113 meter) tar dig upp till toppen. I Kaprun hittar du snöparker för alla stilar samt läckra offpist-möjligheter. Här finns också affärer, barer och restauranger. Du kan till och med övernatta i en igloo på 2500 meters höjd om du så önskar. Många nyblivna bröllopspar gör just det. Professionella skidskolor för alla åldrar och nivåer anordnas och bokas enkelt via skiduthyrningen eller hotellet. Att hyra skidor gör du smidigast i backen. Mest njutbart är det under våren och hösten när solen bränner i ansiktet och köerna är mindre till liftar och restauranger. Då är det bäst åkning på förmiddagarna innan snön blir för tung och framförallt hinner du spela golf eller njuta av hotellets SPA på eftermiddagen.

Golf i Alpmiljö

Golf Club Zell am See Golf – Kaprun erbjuder 36 hål på en välskött anläggning. Här finns också en välrenommerad och populär restaurang som serverar Österrikiska delikatesser. Är det fint väder sitter du ute på terrassen och blickar ut över 18:e hålet på mästerskapsbanan och njuter av någon god dryck. I närområdet ligger det flera golfbanor med 18 hål som alla håller hög standard. Bor man på de närbelägna hotellen erbjuder de flesta reducerad greenfeeavgifter på golfbanorna runt omkring. Flera av hotellen erbjuder också speciella skid- och golfpaket till fördelaktiga priser. Det är enkelt att få starttider och särskilt i Zell am See där man har 36 hål. Att spela med Alperna i bakgrunden är enastående vackert och en upplevelse i sig. Extra speciellt blir det om man har besökt toppen i Kaprun samma morgon, då man enkelt ser den från golfbanan i Zell am See.

Upplev Mozarts Salzburg

Tröttnar du på golf och skidåkning kan du ta en guidad tur i den närbelägna staden Salzburg och lära dig mer om stadens spännande historia. Här föddes musikgeniet Wolfgang Mozart och det går att beskåda hans hem i stadens centrum samt lyssna till hans musik. Vill man fortsätta i musikens tecken kan man gå på flera “Sound of Music” inspirerade shower, för det var också i Salzburg historien bakom “Sound of Music” utspelade sig. Salzburg är också känd för sin öl och det är möjligt att besöka flera ölbryggerier som anordnar särskilda provningar och ölkalas. Palatset i Hellbrunn är även det värt ett besök med sina vatten- och lufttrycksbaserade spektakulära attraktioner byggda år 1750. Här kan man också äta och dricka gott i slottets gästvänliga restaurang. Under sommarmånaderna är det extra härligt och då är även mountainbike och vandring populära aktiviteter.

Faktaruta:

Resa hit:

Lufthansa, Norwegian, Austrian Airlines, SAS och Air Berlin flyger från Stockholm till Salzburg. Från Göteborg flyger Austrian Airlines och Air Berlin. Billigast från 1500 kr t/r. Alternativt kan man flyga till München och åka buss eller tåg till Zell am See som ligger ca 15 mil bort.

Boende:

***** Hotel Salzburgerhof (erbjuder 7 nätter dubbelrum, 3 dagar liftkort, 3 greenfee, spa access 1050€/per person) www.salzburgerhof.at **** Grand Hotel Zell am See (erbjuder 7 nätter dubbelrum, 3 dagars liftkort, 3 greenfee, spa accesss 870€/per person. Erbjuder också alternativ för 4 nätter) www.grandhotel.cc *** Berghotel Rudolfschutte (stor inomhuspool och ett högt beläget hotell på 2300 m. Har inga särskilda golf- och skidpaket, men ändå prisvärda hotellrum från 50€/natten. www.rudolfshuette.at

Liftkort:

Endagspass – 20€ barn 40€ vuxen. Tvådagarspass – 35€ barn 70€ vuxen. Tredagarspass – 50€ barn 100 € vuxen

Greenfee:

Golf Club Zell am See – Kaprun 70€ vardagar 78€ helger 36 hål Golf Club Gut Brandlhof 68€ vardagar 72€ helger 24 hål (18 + 6) Golf Club Lungau 60€ vardagar 68€ helger 18 hål Golf Club Salzburg-Eugendorf 70€ alla dagar 18 hål

Tips:

*Kombinationen skidor och golf samt besök i Salzburg med dess sevärdheter, görs sig allra bäst på våren eller tidig höst. *Zell am See-Kaprun kortet finns tillgängligt från 15 maj – 15 oktober och är gratis. Det berättigar till mängder av rabatter på olika tjänster, aktiviteter, SPA, museum, boende, och restauranger. *Cinema 3000 är en läcker biograf belägen på toppen av Kaprun. Här visas film på den vackra naturen var femtonde minut. Absolut värt ett besök!

Läs mer på www.zellamsee-kaprun.com

IMG_1340.jpg

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories