Steve Jobs

mars 15, 2014

jobs-jpg

Idag vill jag hedra den här mannen. Jag är visserligen Samsung-användare när det gäller telefoner, plattor etc men när det gäller datorer är jag rakt igenom Mac. Det Steve Jobs gjorde för världen är något helt osannolikt. Igår lyssnade jag klart boken om honom på Storytel. En helt fantastisk historia. Jag är väldigt tagen. Fick boken i julklapp för några års sedan av min vän Gabriel. På engelska. Den är rätt tjock. Väldigt tjock. Så den har blivit liggande. Men nu äntligen har jag lyssnat på den. Jag är för övrigt ett stort fan av ljudböcker eftersom jag kör mycket bil och alltid när jag springer har jag också ljudböcker i öronen. Steve då. Han föddes 1955 i San Francisco i Kalifornien, och som ni redan vet grundade han Apple Inc. Det hela började i hans pappas garage där han satt och mekade. Steves briljans, passion och energi var källa till en rad uppfinningar som berikade och förbättrade alla våra liv. Världen är gränslöst bättre tack vare Steve, menar mängder av människor. Inklusive jag själv. Särskilt som den tekniknörd jag är. Steve var även VD och majoritetsägare i Pixar Animation Studion som senare förvärvades av Disney. Vilket gjorde Jobs till Disneys största enskilda aktieägare av Disney. Han skapade animerad film. Så som Toy Story. Han skapade Macintosh. Och vilka historier kring det. Ipod, Iphone, Ipad, Itunes, Appstore. Jag ryser. “If today where the last day of your life, would you want to do what you are about to do today?”. Steve tillfredsställde inte våra behov. Han uppfann dem. Men den 5:e oktober 2011 förlorade han kampen mot cancern som han så länge hade kämpat emot och somnade in i sitt hem i Palo Alto i Kalifornien. 56 år gammal. Jag surfade förbi en minnessida för Steve Jobs på apple.com. Gripande.

Steve sa en gång i ett tal strax innan sin död. Enda gången han egentligen berörde sitt öde.
– Att komma ihåg att jag ska dö snart är det viktigaste verktyg jag någonsin fått för att hjälpa mig fatta viktiga val i livet. Eftersom nästan allting – alla stora förväntningar, all stolthet, all rädsla för skam eller misslyckande – faller när man blickar döden i ansiktet. Det enda som blir kvar är det som är riktigt viktigt.

– Apple har förlorat en visionär och ett kreativt geni. Världen har förlorat en fantastisk människa. De av oss som har haft turen att känna och få jobba med Steve har förlorat en kär vän och en inspirerande mentor.
Efter sig lämnar Steve ett företag som bara han kunde ha byggt. Hans anda kommer alltid att ligga till grund för Apple. Det finns också fru och fyra barn som han lämnar bakom sig.

Steve trodde på ett liv efter döden och lovade sina medarbetare att vaka över dem även när den dagen var kommen.

Steve Jobs. R.I.P.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories