Sozopol och bussresa med lååånga pauser

juni 11, 2014

IMG_5583

Vi kom väldigt sent till hotellet i måndags. En riktigt lång resa och jag rekommendera att man flyger direkt till Burgas istället för Sofia om man vill besöka havskusten vid svarta havet. Busschaufförer här måste ha paus 45 minuter om man kör över 2 timmar vilket vi också hade. Alla förväntansfulla journalister som bara ville komma fram tyckte kanske det var lagom spännande men bra. Det blev en och annan glass som slank ner. Även i mig. Turen gick först till Sozopol där vi checkade in på en gigantisk resort perfekt för banfamiljer. Ja, där fanns precis allt man kan tänka sig. Stranden var lite liten men det fanns i alla fall en. Sprang på en liten upptäcksfärd på morgonen. Strosade även runt i hamnen lite bland alla fiskebåtar. Fisket är enormt stort längs hela havsbandet. Såklart. Det märks tydligt att man är i ett annat land. Typ Bulgarien. Kan inte riktigt sätt fingret på det. Vägarna är inte de bästa och infrastrukturen är inte i framkant. Människorna är väldigt trevligt. Det är lite Grekland över det. Framförallt är det väldigt billigt. Har ni varit i Bulgarien?

Sozopol är trots allt en av de charmigaste platserna i Bulgarien och den gamla staden är väldigt vacker med alla historiska byggnader. Hit vallfärdar konstnärer och författare så jag kanske borde stannat några dagar. Det är också känt för sina enormt goda fikon.

Woops nu måste jag rusa (igen) lunch om 2 minuter med hela gruppen. Måste svida om innan då det plötsligt blev mulet. Vad hände!? Tittar in efter den och berättar om ett annat läckert ställe vi besökte igår.IMG_5577 IMG_5588IMG_5575 IMG_5574IMG_5590

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories