“Pappa blev 59 år”

augusti 24, 2015

Cecilia-Forss

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. I dag får du ett litet smakprov på Cecilia Forss berättelse.

“Pappa blev 59 år”

Namn: Cecilia Forss
Ålder: 30 år
Yrke: Skådespelerska
Familj: Pojkvän
Bor: Södermalm i Stockholm
Rätt: Cissis nostalgiska spenatsoppa

Att hon är en riktig konstnärssjäl är ingen underdrift. Cecilia Forss älskar att kreera på olika sätt och att stå på en ”scen” har hon gjort sedan barnsben.
– Det banade i sin tur väg för flera roller.
Hon långfilmsdebuterade med en liten roll i den kritikerrosade filmen Masjävlar 2004. En betydligt större roll (som Jennifer) hade hon i Anders Öhmans I rymden finns inga känslor 2010. För den blev Cissi Guldbaggenominerad. Dessutom har hon varit engagerad inte bara vid Stadsteatern i Stockholm utan även i Uppsala, vid Riksteatern och Intiman. För att nämna några av scenerna. Och dessutom flera tv serier som Familjen Holstein Gottorp och Gustavsson 3 trappor. Lägg därtill när hon spelade karaktären Cindy i ICA:s framgångsrika reklamfilmer.
– Just nu spelar jag in en ny hemlig tv-serie där jag har en av huvudrollerna.
Idag ska vi laga hennes mammas nostalgiska spenatsoppa och prata om hennes pappa som dog i cancer när hon var 17 år gammal.

Cissi har precis kommit hem från LA när vi ses. Hon har träffat sin agent där och kanske väntar en ny karriär runt hörnet; Hollywood. En svår, men givetvis stor dröm. Hon är sen till vår intervju och jag kan tänka mig att det blir lätt så om man heter Cecilia Forss. Man lever här och nu. Blir uppslukad av saker. Fastnar. Men oerhört strukturerad när hon väl arbetar. Och jag kan lätt känna igen mig. Där är vi ganska lika. Hon är vacker och har en skön stil. Fotografen skojar om att hon är en fashion hippie. Lite Elle Magazine möter Barbie.
– Jag ser ju ut som ett mysdjur ju! Tofsen och allt, skrattar hon.
Just skrattet är starkt förknippat med henne. Alltid lika glad och skojfrisk. Vi kommer in på matlagning och den klassiska spenatsoppan.
– När hela familjen skulle äta pizza så ville jag ha mammas spenatsoppa istället. Jag gillade inte pizza. Efteråt har jag tänkt att jag inte ville ha pizza för att jag skulle vara lite speciell. Lite tvärtemot. Men sen har jag upptäckt…läs mer i boken.

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden och 100 kr per bok går direkt till kampen mot cancer. Alla bokens inblandade har arbetat pro bono och målsättningen är att få in 1 miljon kronor. 20 kända kvinnor delar med sig av sitt paradrecept, sina tankar kring mat och träning samt sitt möte med cancer. Rosa kokboken I som släpptes hösten 2014 blev årets kokbok i Sverige samma år och drog in 1 miljon kronor. Den vann även juryns specialpris i World Gourmand Awards, kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Va med i kampen du också!
Nästa gång berättar Elisabet Höglund om sitt möte med cancer. Foto: Johan Lygrell.

DSC_8625 DSC_8668 DSC_8680 DSC_8728 DSC_8817

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories