Örtmannen som botar krämpor

augusti 4, 2011

Igår lärde jag mig massor om kryddor och örter. Vi besökte en stor örtträdgård i bergen på ca 1500 meters höjd. En bonde som berättade ingående om olika plantor och dess funktion. Mycket används till naturläkemedel, men också kosmetika. Själv fick jag med mig en underbart gott doftande lotion. Mängder av tesorter producerades också här och vi fick se hela produktionen från ax till limpa. Bonden Heinz och hans fru driver detta jordbruk som är störst i hela dalen med örtproduktion. Jag fick såklart smaka på en mängd olika tesorter som på olika sätt skulle vara bra. Känns som jag blev tio år yngre. Intressant att få se detta.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories