“Nuet har blivit viktigare”

augusti 31, 2014

YES_3296

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. Idag får du ett litet smakprov på Anna Brolins berättelse.

“Nuet har blivit viktigare”

Namn: Anna Brolin
Ålder: 34 år
Yrke: Programledare och journalist
Familj: Maken Jesper Rodhborn
Bor: Södermalm, Stockholm
Rätt: Annas peruanska ceviche

Med ett leende på läpparna reser hon världen runt och är sällan hemma mer än två dagar i sträck. Hon syns ofta i rutan i sportsammanhang, inte minst när det gäller fotboll. Det var det egna programmet La Liga, om den spanska fotbollsligan, i TV4 som blev hennes stora genombrott. Spanskan har alltid varit självklar precis som idrotten och familjen. Och på senare år har även Sydamerika blivit en plats dit hon ofta återkommer. Dels för att hon kan göra sig förstådd och dels för att hon älskar livet där. Den avslappnade och sköna stämningen, sambadanserna och fotbollen på stranden, solnedgången och surfingen. Det är också från Sydamerika dagens rätt kommer – den peruanska cevichen som är så världsberömd. Anna Brolin är förmodligen en av Sveriges mest positiva människor, men för lite mer än 10 år sedan förändrades allt.

Att få till den här träffen med Anna har inte varit det enklaste. Morgondagen kan se lugn ut men sedan snabbt bli fullbokad. Plötsligt är det en ny match där och så gick det laget vidare och någon stjärna har bytt klubb, och så där håller det på. Det är ett evigt pusslande. Maken arbetar dessutom i Finland och de ses alltför sällan. Man får acceptera läget, meddelar hon glatt. Det märks att Anna har sitt drömjobb – det bara lyser om henne när hon pratar om det. Idrotten har alltid varit ett mycket stort intresse och hon elitsatsade själv på såväl tennis som golf i sin ungdom. Resandet kommer från föräldrarna som båda arbetade i resebranschen; så länge Anna kan minnas har hon rest. Anna lärde sig tidigt spanska, redan som femåring kunde hon till exempel beställa in glass utan problem på spanska. I Peru skrev hon sin C-uppsats om hur indianerna framställs i peruansk press och hur det påverkar deras roll i den demokratiska processen. Hon reste runt i hela landet i över ett halvår och dokumenterade för uppsatsen. Anna har ett stort intresse för världen i stort. Hon berättar att när hon öppnar en dagstidning läser hon naturligtvis sporten, men sedan är det världsnyheter som gäller, säger hon. Anna menar också att konflikter i olika länder ofta speglas i idrotten. Hon är precis hemkommen från Colombia där hon har arbetat med programmet Spårlöst och hon berättar engagerat om landets våldsamma…läs mer i boken. Bokens upplaga är begränsad och tar slut när den är slut på lager. Detta på grund av bokens speciella syfte och insamling.

 Alla pengar går oavkortat till Cancerfonden. Förbeställ redan nu.

Nästa gång berättar Sanna Bråding om hur livet kan förändras. Foto: Yessica Thor.

YES_2992

YES_3243YES_3098

YES_3056
YES_3368YES_3286YES_3080

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories