Muren och marathon

maj 26, 2012

Oj, vad jag har varit kulturell i dagarna. Igår besökte jag alla möjliga platser och minnesmärken. Brandenburger Tor är en världskänd symbol för Berlin. Min far som är en fantastisk duktig löpare har sprungit i mål här två gånger på Berlin Marathon. Ena gången under tre timmar… Jag önskar att jag var lika duktig även om jag är bra! Faktum är att löparskorna alltid är med i väskan och jag försöker alltid springa var jag än är. Denna vecka är knappt fem mil avverkade. Varav två i Salzburg, två i Berlin och knappt en i Stockholm. Not bad! Heja mig!

På eftermiddagen igår var jag och kikade på den kändaste delen av Berlinmuren som finns kvar. Precis vid Ostbahnhof. En speciell känsla då en massa tankar bara sköljer över en. Vilken fruktansvärd händelse med Berlinmuren och andra världskriget. Muren revs 1989 och delade upp Berlin i öst och väst ända sedan slutet på kriget. Men det visste ni säkert. Puss!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories