“Min väninna”

september 20, 2014

YES_8962

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. Idag får du ett litet smakprov på Renée Nybergs berättelse. Som gästar Nyhetsmorgon tillsammans med mig i morgon söndag.

“Min väninna”

Namn: Renée Nyberg
Ålder: 48 år
Yrke: Programledare
Familj: Maken David, barnen Emma, Tom och Leo
Bor: Hus i Bromma och lantställe Tynningö
Rätt: Renées Fluffifluff special

Utåt sett är hon alltid så samlad, Renée Nyberg – ibland glad, ibland allvarlig. Aldrig märker man av den minsta antydan till gråt eller smärta. Trots att hon nästan varje dag i sitt arbete träffar människor med traumatiska händelser bakom sig och mycket känslosamma berättelser att förmedla. Öden som skulle få vem som helst att fälla en tår. Renée Nyberg kan konsten att stålsätta sig. Åtminstone ser det så ut i tv-rutan. Men det är inte alltid så lätt, berättar hon, och det känns såklart – på insidan. Renée tilldelades priset Årets programledare på Kristallengalan år 2007 och har lett program som Livet blir bättre, 45 minuter, Sing along, Blåsningen, Klassfesten med flera. Men framförallt har hon varit programledare för Rosa Bandet-galan i nio års tid. Och är det någon som vet vad cancer handlar om, så är det hon.

Vi träffas i Renées fantastiska sommarhus på Tynningö där hon har låtit bygga sin drömvilla. Precis så vill jag också bo en vacker dag, tänker jag. Det är verkligen ett drömboende. Utsikten är magnifik och jag förundras över hur hon lyckas hållas alla glasfönster så rena. Med ett leende säger hon att det är extra…läs mer i boken. Bokens upplaga är begränsad och tar slut när den är slut på lager. Detta på grund av bokens speciella syfte och insamling.

Nästa gång berättar Christina Schollin om varför hon inte hade orkat se löpsedlarna. Foto: Yessica Thor.

YES_8947

YES_9048_ändra

YES_9143

YES_9193

YES_9259YES_9293

YES_9017

YES_9110

YES_9455

YES_9193

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories