“Min livsfilosofi är att njuta av livet”

september 16, 2015

Pernilla-Wahlgren

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. I dag får du ett litet smakprov på Pernilla Wahlgrens berättelse.

“Min livsfilosofi är att njuta av livet”

Namn: Pernilla Wahlgren
Ålder: 47 år
Yrke: Artist och skådespelerska
Familj: Barnen Oliver, Bianca, Benjamin och Theo
Bor: Villa på Lidingö
Rätt: Pernillas puttanesca

Hon har vunnit guldmasken två gånger och spelat i åtskilliga musikal- och teateruppsättningar. Senast jag såg henne var i den hyllade musikalen Priscilla där hon gjorde en bejublad insats. Första framträdandet skedde vid fyra års ålder när hon spelade mot sin berömda mamma, skådespelaren Christina Schollin, i tv-pjäsen Den längsta dagen. Pernilla Wahlgren har sannerligen gått i sina föräldrars fotspår med musikaler och teaterföreställnings så som Annie, Sound of Music, Pippi Långstrump, Karlsson på taket, Annie get your gun, The Producers, Grease, Trollkarlen från Oz, Cats med flera. Lägg därtill diverse filmroller där hon har arbetat med såväl Ingmar Bergman i Fanny och Alexander som Bo Widerberg och hans Ormens väg på Helleberget. Pernilla har också varit programledare för Söndagsöppet, Småstjärnorna och barnprogrammet Nicke & Nilla med brodern Niclas Wahlgren. Hon har dessutom stått på Melodifestivalens scen ett flertal gånger och vem minns inte den stora hiten Piccadilly Cirkus. Hon var 17 år då och trots att låten bara kom femma har den förföljt Pernilla under hela karriären och den är ett stående inslag i repertoaren. Samma år tackade hon nej till Kylie Minogues producent som ville skapa henne en internationell karriär. Hon längtade hem. Familjen och hem har alltid betytt väldigt mycket för Pernilla som har en fin relation till sina föräldrar. Vi kommer att tala mer om mamma Christina idag eftersom hon drabbades av cancer för några år sedan. Under tiden ska vi laga sonen Benjamins paradrätt puttanesca. Tydligen är han pastakungen i familjen och det lagas mycket mat i det Wahlgrenska hemmet. Pernilla släpper sin fjärde kokbok samma dag som denna bok släpps.

En liten hundvalp ligger på golvet i köket i en inhägnad. Den är bara några veckor gammal och heter Dino. En chihuahua. Pernillas hus är grönt och ligger på en kulle med fantastisk utsikt över en liten sjö där familjen brukar bada. På golvet åker…läs mer i boken.

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden och 100 kr per bok går direkt till kampen mot cancer. Alla bokens inblandade har arbetat pro bono och målsättningen är att få in 1 miljon kronor. 20 kända kvinnor delar med sig av sitt paradrecept, sina tankar kring mat och träning samt sitt möte med cancer. Rosa kokboken I som släpptes hösten 2014 blev årets kokbok i Sverige samma år och drog in 1 miljon kronor. Den vann även juryns specialpris i World Gourmand Awards, kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Va med i kampen du också!
Nästa gång är det Lill-Babs som bjuder på ett smakprov. Foto: Johan Lygrell.

DSC_1459 DSC_1356 DSC_1309 DSC_1289 DSC_1243 DSC_1240 DSC_1233

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories