Miami mäklaren du vill känna!

juli 15, 2010

John Nilbrink Benson Möter (kopia).jpg

Jag gjorde en intervju med den svenska fastighetsmäklaren John Nilbrink som håller på att sälja en takvåning på Setai i Miami (samma ställe där prinsessan Madeleine nyligen bodde). Utgångspriset är $ 20 000 000 vilket i så fall gör John till en av de största mäklarna i USA.

I dagsläget är han bland de största mäklarna i Miami. Första kvartalet 2010 sålde han för $ 6 000 000 varav flera lägenheter till svenskar.

– Det bor cirka 100 svenska familjer här och svenskarna älskar Miami. Många svenska investerare köper lägenheter just nu i downtown, ICON Brickell och Epic. Det är en stor kommande stadsdel. Restaurangen Zuma som är en av världens lyxigaste restauranger har också öppnat här precis. Priserna är under hälften just nu och det känns som om botten är nådd. Bättre köpläge än så blir det inte, säger Nilbrink.

John är inte bara mäklare utan hjälper sina klienter med all service runt omkring så som att starta företag, förmedlingar, visum, advokater. Han ser också till att binda ihop det svenska nätverket i Miami genom kräftskivor, midsommar- och valborgsfirande. För att träffa sina klienter reser han rint i hela världen. – Mina kunder har ofta 5-6 hem runt om i världen och jag träffar dem allt från i Båstad, Halmstad, Göteborg och Stockholm till Frankrike, Monaco, Paris, St Tropez. Det känns viktigt med personliga möten. Relationen är viktigast för mig. Ibland reser jag med dem på olika event och uppdrag runt om i världen för att sköta allt på plats för min kund.

John har jobbat i branschen i över 20 år och har ett mindre antal uppdragsgivare som han hjälper 100% med allt. Han poängterar att han är väldigt anonym med sina uppdragsgivare, då de tillhör den absoluta toppen bland affärsmännen i Sverige inklusive några celebriteter.

Anna Benson Miami 152.JPG

– Ibland kan det ta 10 år innan en klient hittar sin drömbostad. Och jag finns med från början till slut. Vill man sedan renovera till exempel så ordnar jag allt med det. Detsamma gäller uthyrning etc. Miami är en stad som har något för alla. Klimatet. Bra restauranger, bra avkoppling, tennis, båtmöjligheter till Bahamas, fantastiska golfbanor. Det känns inte riktigt som USA. Det här är lite Karibien. Skandinaverna älskar det, säger John.

Förutom alla svenska affärsmän hjälper han olika celebriteter runt om i världen med concergieservice och bostadsköp. Bland andra U2, Shaq O’Neil, Gloria Estefan, Mariah Carey, Puff Dady,Fam Iglesias, Thomas Crayman med flera. Själv bor han i samma byggnad som Jennifer Lopez och Marc Anthony i en av Miamis lyxigaste lägenhet. Där har han 3 pooler, eget SPA, egen filmsalong, gym, valetparking, nattklubb och restauranger.

– Jag har träffat de flesta svenska jetsettarna.  Borg, Gynning, Silvstedt, Zlatan, Ljungberg, Bingo och alla möjliga. Dock försöker jag hålla väldigt låg profil. På så vis är Miami ett paradis. Här är knappt några paparazzis. Matt Damon som bor här springer ofta förbi på strandpromenaden och ingen bryr sig. Miami is the place.

Limousiner, drinkbord och privatjet är vardagsmat för John Nilbrink. I Miami har han alltid Krugchampagnen på kylning.

Anna Benson

Anna Benson Miami 101.JPG

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Comment on “Miami mäklaren du vill känna!

Annika Andersson / mars 21, 2017

Hej! Vi på TV bolaget Mastiff söker svenska fastighetsmäklare i Miami!
Har du kontaktuppgifter till John Nilbrink och känner du fler mäklare i Miami?

Bästa hälsningar
Annika Andersson, journalist Mastiff – Sverige

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories