Mattias Jonson ny tränare i DIF?

juli 7, 2010

Mattiasd Jonsson Benson Möter (kopia).jpg

Mattias Jonson ny tränare i Djurgården?

Djurgårdens A-lag laddade upp i småländska Bergkvara för någon vecka sedan med omtalade tränaren Lennart Wass i spetsen. En annan omtalad man satt som så många gångar förr på bänken. 36-årige f.d. landslagsstjärnan Mattias Jonson är skadad i vaden denna gång. – Motivationen tryter, säger han.

Djurgårdens IF ligger på 10:e plats i tabellen efter halva säsongen och officiellt är det målsättningen. Ändå cirkulerar rykten som tyder på en stort missnöje i Djurgårdens ledning. Då framförallt mot tränaren Lennart Wass, som tidigare varit aktiv på högsta nivå både som tränare och spelare. 1991 vann han Svenska cupen med just Djurgården.  – Vi spelade ihop förr under min storhetstid. Han är väldigt lugn och har ett stort fotbollskunnande, säger Kjell Frisk målvaktstränare i Djurgården.

Övertygade ej

Djurgården var i Bergkvara torsdag – söndag och tränade på Hagaborg som är en mycket enkel träningsanläggning. Långt ifrån Östermalms IP eller för den delen Stockholms Stadion. Tydligen så blev det aktuellt via en kontakt i Djurgården. Laget passade också på att spöa div.4 klubben inför en publik (cirka 1000 personer) med 3-0. Dock inte alls särskilt övertygande trots att över hälften av laget var ordinarie. Målskytt blev bland annat Youssef.

Stockholmslaget tränade ett pass om dagen vilket var de första fotbollspassen efter en lång fysperiod. – Det har varit mycket tuff träning på grabbarna där ute och att få lira fotboll igen känns nu kul för dem även om de är lite tunga just nu, säger Kjell Frisk.

”Det är väldigt lätt att tappa motivationen”

Förutom fotboll har laget skjutit på skjutbana bland VM-deltagare och haft pingisturnering, berättar Frisk. De har också dansat pardans till dansbandsmusik vilket inte uppskattades särskilt på förhand av spelarna. – Nej, det känns inte så spännande, menar Mattias Jonson.

Jonsson som följde lördagens träningsmatch från bänken är än en gång skadad. Den här gången är det i vaden som spökar. Det verkar vara illa. – Ja, jag kör rehab nu och ska försöka komma tillbaks till höstens matcher i bästa fall. Det är min målsättning just nu, även om det är tufft. Det känns inte särskilt kul och det är väldigt lätt att tappa motivationen.

Jämför sig med Jesper Blomqvist

Mattias Jonson såg till att det blev fortsatt allsvenskt spel för Djurgården ifjol genom att nicka in det avgörande målet i förlängningen i allsvenska kvalet mot Assyriska FF. Jonson har varit med länge och har kontrakt hela 2010 med Djurgården. Mycket talar för att det är hans sista säsong på fotbollsplanen.  – Ja, det kanske börjar bli dags nu. Fast det är ju väldigt roligt när man väl kan spela. Det är ju det man kan, säger han.

Jonsson jämför sig med Hammarbys Jesper Blomqvist. – Ja, han och jag har ju haft lite samma skadebakgrund och det är väldigt kul att se att han gör comeback i sitt klubblag nu. Dessutom gör han det väldigt bra säger Jonsson och syftar på Blomqvists senaste inhopp.

Tränarkarriär runt hörnet

Jonsson som trivs allra bästa på fotbollsplanen skrattar och skojar med sin lagkamrater och kanske väntar en tränarkarriär runt hörnet för den forne landslagstjärnan? Lennart Wass sägs ju vara i blåsvädret.

Anna Benson

Djurgårdens IF 035.JPG

Djurgårdens IF 081.JPG

Djurgårdens IF 112.JPG

Djurgårdens IF 121.JPG

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest comments

Archives

Categories