Mat till de hemlösa

december 26, 2011

Den 25:e varje år när de flesta här firar jul åker jag och Gabriel och fixar en massa pizza som vi sen delar ut till de hemlösa. I Miami lever 30% av alla som bor här under fattigdomsgränsen. Hela 4000 personer lever på gatan. På South Beach, där jag bor, lever många av de hemlösa nere vid stranden och öppnar man ögonen så är det svårt att undgå. En bisarr kontrast till den enorma lyx som finns runt hörnet. Flera av de hemlösa träffar jag varje morgon och kväll på min inlinestur eller löprunda och efter tre år har jag lärt mig känna igen många av dem och vi hälsar titt som tätt. Just den 25:e känns det extra bra att få sprida lite glädje. Ibland undrar man om människorna lever när man kommer fram. En del “bor” under sina skynken. Den enorma tacksamhet i ögonen är svår att jämföra med något annat. Många tackar gud för att vi kommer och “God bless you” hör vi hela tiden. Ibland känner man sig otillräcklig och önskar att man kunde göra så mycket mer.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 Comment on “Mat till de hemlösa

Ulf-Peter R / december 26, 2011

Hej Anna.

Vad snälla du och din kompis är. Jag vore tacksam om du kunde komma förbi och skänka en pizza till mig också när du är i Småland nästa gång. Jag har det inte så fett nu för tiden. Tack på förhand. Jag kommer stå i kö för att köpa boken! Hälsa Julia och Bo också.

Mvh
Uffe

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories