“Man måste vara stark och kämpa”

september 25, 2015

Maria-Montazami

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. I dag får du ett litet smakprov på Maria Montazamis berättelse.

“Man måste vara stark och kämpa”

Namn: Maria Montazami
Ålder: 49 år
Yrke: Tv-personlighet, författare, inredare och designer
Familj: Maken Kamran, barnen Sara, Hanna, Emma och Nicholas
Bor: Hus i Laguna Niguel
Rätt: Marias paella olé

I dag styr jag bilen söder om Los Angeles. Jag är på väg till den så otroligt omtyckta Hollywoodfrun Maria Montazami, som bor i Laguna Niguel. Maria bor i ett så kallat gated community. Of course. Men vakten har både mitt och fotografens namn uppskrivna på dagens besökslista och vi släpps in genom grindarna.

Marias hus är stort. Utanför står flera Landrovers parkerade. Både den nya vita, som hon fick av maken Kamran nyligen, och hennes gamla svarta, som en av döttrarna har ärvt. Solen strålar och det är en magiskt vacker dag. Huset är precis som på tv, precis som man kan tänka sig att det ska vara hemma hos Maria Montazami. Det är prylar överallt. Detaljer. Less is more är inte hennes mantra. Familjen har bott här i femton år och planerar att bo kvar hela livet. Jag kan förstå varför.

Marias assistent Anna, en supertrevlig småländska, möter oss när vi kommer. Maria är på övervåningen och gör klart det sista med hår och make inför vår plåtning och matlagning. Men efter ett tag kommer hon ner i en läcker och färgsprakande utstyrsel som hon har fått från Sverige. Hon är otroligt trevlig, positiv och harmonisk. Och lång! Hon säger vartannat ord på engelska och i många meningar får hon in ordet fun, som måste vara hennes favoritord. Vi ska ta porträttbilder på garageuppfarten. Maria har en egen backdrop och är så rutinerad: poserar och skojar framför kameran. Hon kör utan klackar och berättar att hon helst går barfota hemma.

Jag kan inte låta bli att berömma den nya bilen som står parkerad på uppfarten och Maria blir exalterad och visar mig hur den ser ut invändigt. Den doftar nytt och har till och med ett eget litet kylskåp. Inte bara där fram, utan även där bak.
– I love it, säger hon…läs mer i boken.

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden och 100 kr per bok går direkt till kampen mot cancer. Alla bokens inblandade har arbetat pro bono och målsättningen är att få in 1 miljon kronor. 20 kända kvinnor delar med sig av sitt paradrecept, sina tankar kring mat och träning samt sitt möte med cancer. Rosa kokboken I som släpptes hösten 2014 blev årets kokbok i Sverige samma år och drog in 1 miljon kronor. Den vann även juryns specialpris i World Gourmand Awards, kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Va med i kampen du också!
Nästa gång är det Victoria Silvstedt som bjuder på ett smakprov. Foto: Johan Lygrell.

Maria_Montazami_593A5555 Maria_Montazami_593A5647 Maria_Montazami_593A5707 Maria_Montazami_593A5723 Maria_Montazami_593A5754 Maria_Montazami_593A5832 Maria_Montazami_593A5914 Maria_Montazami_593A5966 Maria_Montazami_593A5989  Maria_Montazami_593A6149

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories