”De tjatar redan om Mästarnas mästare”

mars 9, 2010

SM 2010 088

Läs min artikel om Jan-Ove Waldner som publicerades i gårdagens Aftonbladet 7/3.

”De tjatar redan om Mästarnas mästare”

Waldner om jakten på tio SM-guld och framtiden

HALMSTAD. Tittarna vill se honom i Mästarnas mästare nästa säsong.

Men SM-aktuelle J-O Waldner tänker inte gå i kompisen Brolins fotspår och ställa upp i det populära programmet.

– Jag fick frågan förra året men tackade nej. De tjatar redan om i år. Men jag orkar inte sitta i ett hus i två veckor, säger J-O Waldner. I går blev han klar för semifinal i SM-turneringen i Halmstad. Och målet är guld.

– Jag ska ha 10 singelguld innan jag lägger av om det så ska ta tjugo år till, säger han till Sportbladet.

Han är solbränd och har precis kommit tillbaka från sitt hus i Thailand.

– Det var en perfekt uppladdning inför SM, med fem golfrundor på sex dagar och lite löpning på det. Jag har bra koll på kroppen, säger han.

Lever i nuet

J-O har i princip klart med ett år till i sin tyska klubb Fulda, men i övrigt är han förtegen om framtiden. Han säger att han är en person som lever i nuet.

– Jag har ett bra namn och kan välja och vraka om jag lägger av. Jag skulle kunna åka till Kina och tjäna 5-6 miljoner per år. Men pengar är inte viktigast. Jag har aldrig åkt på tävlingar som har haft mycket prispengar om det har stört min uppladdning. Skulle jag velat tjäna mest pengar skulle jag slutat spela i Tyskland och bara jobbat i Kina.

Klart är i alla fall att han åker till Världsutställningen i Kina i maj och till USA med ”Äpplet” för att spela pingis med filmstjärnan Susan Sarandon. Sarandon är pingistokig, driver en egen pingisbar i New York som blivit ett inneställe bland stjärnor som George Clooney och Edward Norton. När Susan Sarandon besökte Stockholms filmfestival i höstas nobbade hon all media – men åt middag ihop med J-O. ”Han är pingisens Fred Astaire”, har hon sagt.

Övertalningsförsök av Brolin

Men något Mästarnas mästare blir det inte för J-O, trots att kompisen Tomas Brolin har försökt övertala honom.

– Jag orkar inte sitta i ett hus i två veckor. Jag fick frågan förra året och jag tackade nej, trots att Brollan försökte övertala mig. De tjatar redan om i år. Men jag tackar nog nej, det finns annat att göra.

– Och det behöver inte vara bra pr heller. De kan vinkla det på fel sätt. En gång var det något vinglas där och givetvis satt Sjöberg och Brolin där på plats, säger J-O som hyllar Patrik Sjöbergs medverkan.

– Många gillar Sjöberg, det är han som står för underhållningen. Hade inte han varit med hade det varit 25 procent färre tittare.

För nästan exakt sju år sedan gick J-O Waldner ut och berättade om sitt spelmissbruk. Han hade sökt vård efter att ha spelat bort mer än fem miljoner kronor.

– Jag har inte varit på Solvalla på åtta tio år. Det kan hända att man bettar lite, nån hundring på pingis då och då kompisar emellan men aldrig annars, säger han.

Han lever själv i sin lägenhet vid Globen i Stockholm. Familj är inget han längtar efter utan det får bli som det blir, säger han.

– I den här världen vet man inte, skulle det komma så kommer det. Skulle det inte bli så, då blir det så, förutom att mamma blir lite ledsen. Äh, jag får se.

– Att spela bordtennis är det jag känner till och kan, säger J-O.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories