“Jag var där när han dog”

augusti 31, 2015

Carolina-Kluft

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. I dag får du ett litet smakprov på Carolina Klüfts berättelse.

“Jag var där när han dog”

Namn: Carolina Klüft
Ålder: 32 år
Yrke: Programledare och före detta OS-, VM-, och EM-medaljör i sjukamp
Familj: Maken Patrik och dottern Laleh
Bor: Enskede i Stockholm
Rätt: Carolinas nyttiga filmjölksbröd

En stor, och då menar jag verkligen stor, hund möter mig i dörren när jag kommer. Det är Troja 7 år. En Rhodesian Ridgeback på 42 kilo. Det är Carolina Klüfts hund och i dag ska vi baka och prata om livet hemma hos den före detta friidrottsstjärnan. Carro, som är lika gammal som jag, hann med att vinna OS-guld (Aten 2004), 4 VM-guld och 4 EM-guld under sin karriär. Dessutom en jäkla massa SM-guld, och så prestigefyllda Jerringpriset samt Bragdguldet. Just Bragdguldet kommer vi att prata mer om, eftersom den utmärkelsen blandades med en stor sorg. Men 2012 la hon idrottskarriären på hyllan och
ville satsa på ett nytt liv.

När vi ses ligger Carros tre månader gamla baby i sovrummet och sover. Laleh. Ett namn som såväl Carro och hennes make tycker mycket om. Givetvis också inspirerade av sångerskan med samma namn, som det båda beundrar. Namnet betyder tulpan på persiska.
– Laleh är en otroligt duktig artist. Så fruktansvärt intelligent och begåvad, på ett skönt sätt. Och vi tycker dessutom att Laleh är ett väldigt fint namn.

Laleh Klüft.

Numera håller Carro på att skriva på sin kommande bok. Hon föreläser flitigt, är ambassadör för Svenska FN-förbundet och sitter dessutom i styrelsen för Naturskyddsföreningen, där hon är väldigt aktiv. Carro arbetar också som moderator samt programledare för Viasat. Senast kunde vi se henne som programledare i OS i Sotji och kommande Rio-OS står också på agendan. Ja, Carolina Klüft har till och med fått ett eget frimärke. Det har varit en stor omställning efter idrottskarriären. Och det är först nu som hon börjar få in rutiner så att inte dagarna bara flyter iväg. Inte minst sedan hon blev mamma. Beslutet att sluta med friidrott 2012 är aldrig något hon har ångrat, även om det var många som ifrågasatte det där och då. Carolina var då 29 år…läs mer i boken.

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden och 100 kr per bok går direkt till kampen mot cancer. Alla bokens inblandade har arbetat pro bono och målsättningen är att få in 1 miljon kronor. 20 kända kvinnor delar med sig av sitt paradrecept, sina tankar kring mat och träning samt sitt möte med cancer. Rosa kokboken I som släpptes hösten 2014 blev årets kokbok i Sverige samma år och drog in 1 miljon kronor. Den vann även juryns specialpris i World Gourmand Awards, kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Va med i kampen du också!
Nästa gång är det Emma Green som bjuder på ett smakprov. Foto: Johan Lygrell.

DSC_0565 DSC_0456 DSC_0471 DSC_0759 DSC_0659 DSC_0637 DSC_0836

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments on ““Jag var där när han dog”

Gunnel / augusti 31, 2015

Hej Anna, jag är glad att du gått vidare med ditt liv – med ny kärlek (hon är verkligen snygg, lite lik Sanna Lundell).
En annan sak, jag tycker det är jobbigt att läsa din blogg – bakgrunden gör att man ser inte all text, utan måste scrolla så att det blir vitt bakom, en synpunkt bara.
Må så gott!
//gunnel

Svara

    Anna Benson / september 1, 2015

    Hej Gunnel! Vad fin du är som skriver tack. Och topp med feedback. Det här måste vi kolla på. Hur läser du? I en padda? Telefon? Dator? Laptop? Vilken webläsare? När jag scrollar så är det vit bakgrund?
    Kramar

    Svara

Latest comments

Archives

Categories