“Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna”

oktober 29, 2014

YES_7626

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. Idag får du ett litet smakprov på Anna Books berättelse.

“Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna”

Namn: Anna Book
Ålder: 43 år
Yrke: Sångerska
Familj: Maken Roberto, barnen Felicia, Antonio och Vanessa
Bor: Frösunda i Solna
Rätt: Annas frasiga marängtårta

Hon slog igenom i Melodifestivalen som femtonåring och tog hela Sverige med storm. Visserligen vann hon inte, utan fick nöja sig med en femteplats, men vad gör det så här knappt 30 år senare när alla fortfarande ber henne sjunga just den sången. Givetvis pratar jag om låten ”ABC” och Anna Book. Vi ska baka Annas omtalade marängtårta som faktiskt uppkom ur ett misslyckat marängförsök. I stället för en massa små maränger (som det var tänkt) flöt smeten ihop och Anna rörde samman allt i en enda röra – som en tårtbotten – och vips så var en ny klassiker signerad Anna Book skapad. Det var femton år sedan och numera är marängtårtan så etablerad att många av Annas vänner ber om den på förhand om det vankas middag hemma hos familjen Book. Anna är gift med Roberto och tillsammans med barnen Felicia, Antonio och Vanessa bor de i en stor bostadsrätt i Frösunda. Fast det känns som om familjen är betydligt större och Anna berättar att de ständigt har vänner och släktingar på besök. Födelsedagar, midsommar, nyår och jular firas alltid hemma hos Annas familj. Ibland bakar de tillsammans, vilket är Annas nya passion i livet. Och på tal om julen så har jag själv växt upp med att få höra om Anna Book vid jul varje år. Min far levererade nämligen julgran till henne i många år och givetvis berättade han lite malligt om det för oss barn.

Anna börjar hälla upp alla de olika råvarorna i vackra små skålar och hon berättar att hon alltid vill att det ska vara snyggt och städat när hon är i köket. Helst ska allt dessutom vara diskat innan man sätter sig till bords. Hennes mamma, som betydde otroligt mycket för henne, gjorde alltid så. Dessvärre gick hon bort för några år sedan, bara 69 år gammal vilket var en stor förlust för Anna, som sörjde henne djupt. Jag pillar med jordgubbarna…läs mer i boken.
Bokens upplaga är begränsad och tar slut när den är slut på lager. Detta på grund av bokens speciella syfte och insamling.

Nästa gång berättar Pernilla Wiberg varför hon tycker att livet är fullt av risker. Foto: Yessica Thor.

YES_6781 YES_6841 YES_6798 YES_6885 YES_6982 YES_6991 YES_7002 YES_7039
YES_6734
YES_7054 YES_7374
YES_7420
YES_7440

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories