Jag = julgransexpert

november 21, 2013

Smålandsgran.se

Nu ska jag berätta en anekdot. De som känner mig visste nog redan om denna lite speciella “läggning” och om mitt entreprenörskap sedan tidig ålder. Jag är så kallad julgransexpert. Vi i familjen brukar säga att det vi inte vet om julgranar är inte värt att veta. Min pappa var 20 år när han började arbeta med  julgranar i Stockholm. Året var 1974. Själv var jag 12 år. Lillebror var 13. Pappa är idag 60 år och vi har över 40 års erfarenhet och egna odlingar. Tillsammans driver vi tre företaget Smålandsgran.

Så har du börjat fundera på julgran – vet du var du ska vända dig. Beställer du innan den 30/11 får du 20% rabatt.

”Duvemålagranar”
I Småland har vi egna odlingar och mycket möda och kärlek läggs ner på granarna. Från att plantan är satt tar det nästan 10 år innan vi levererar granen till ett hem i Stockholm. Varje år formklipps granarna med stor noggrannhet så att granen ska bli så Disneyaktig som möjligt. Till skillnad från många andra odlare klipper vi även rödgranarna. Våra granar har fått smeknamnet ”Duvemålagranarna” eftersom många av granarna odlas precis i närheten.

Julstressad?
Vi levererar första klassens julgranar till hela Storstockholm – direkt hem till dörren. Ni väljer mellan rödgran, kungsgran, blågran, silvergran och till och med tall. Vill man ha granris eller hämtning av granen när julen är slut så kan man även beställa det.

Vi märker att kundernas köpbeteende förändras mer och mer för varje år och en del hoppar faktiskt över att köpa granen för att man inte vill smutsa ner sig. Släpa eller dra. Vi försöker mäta kundernas efterfrågan genom att leverera granen direkt hem till dörren. Fast till samma pris som om de hade handlat den på torgen.

Granexpert i media
Under december kan du se mig i media som granexpert. Så blir inte förvånad. Nu vet ni varför. Jag tipsar om vad man ska tänka på när man väljer gran. Hur man ska ta hand om den så att julgranen klarar sig över julen. Och förhoppningsvis ännu längre. Jag pratar om julgranens historia. Visste ni förresten att av alla de 3 miljoner granar som säljs varje jul är 80% en rödgran?

Givetvis finns vi på Facebook också. Sprid gärna och dela denna tjänst.

Tusentals nöjda Stockholmare har redan beställt sin julgran.

Smålandsgran.se

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories