“Jag har insett att jag inte är odödlig”

oktober 16, 2014

YES_3962

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. Idag får du ett litet smakprov på Cissi Wallins berättelse.

“Jag har insett att jag inte är odödlig”

Namn: Cissi Wallin
Ålder: 29 år
Yrke: Tv- och radioprofil
Familj: Sambon Linus
Bor: Lägenhet på Södermalm i Stockholm
Rätt: Cissis choklad- och polkafondant

Hon syns överallt – är det inte i tv-rutan så är det på bloggen, Twitter eller Instagram, eller så hörs hon i radion. Men faktum är att hon egentligen började karriären på vita duken i Ulf Malmros film Tjenare Kungen, där hon spelade huvudrollen. Den jag pratar om är förstås tv- och radioprofilen Cissi Wallin. Eller mästaren på sociala medier, som jag kallar henne. Hon har nästan 20 000 följare på Twitter och hon skriver frekvent nya tweets. Vi ses i hennes och sambons gemensamma lägenhet på Södermalm i Stockholm. Lägenheten är otroligt smakfullt inredd och man skulle lätt kunna tro att båda arbetar med homestyling dagarna i ända. I det läckra köket som består av en enorm köksö i mitten med inbyggda kontakter och finesser ska vi nu göra Cissis (och faktiskt även min) favoritdessert: chokladfondant. I USA, där jag ibland bor på vintrarna, kallas den här efterrätten ibland lava cake och det finns ännu fler namn på denna rätt, som till exempel molten chocolate cake. Den gemensamma nämnaren är den magiska chokladen som rinner ut ur mitten av kakan när man tar den första biten. Och det är galet gott.

Cissi Wallin föddes som albino och löper stor risk för hudcancer. Mycket större än människor med normalt pigment. När hon var liten var hon rädd för att bränna sig och hon tänkte ofta på att undvika solen och smörjde sig ständigt. Ska hon vara ute en hel dag är det solskyddsfaktor 50 på direkt. Numera är hon så van vid det och hon är inte längre rädd, även om den stora risken för att få cancer alltid finns där. Däremot är det många som har synpunkter på hennes bleka hy och hon tvingas ofta bemöta kritiken. Just synpunkter är det många som har på Cissi Wallin. Hon säger själv att hon är en sådan där person som man antingen älskar eller hatar. Jag vet att hon får ta emot enormt mycket näthat från människor och när ämnet var på tapeten var hon väldigt omskriven. Det känns dock som om det mesta rinner av henne och att hon är stark och trygg i sig själv. Inte minst kommentarerna om hudfärgen. Hon är tacksam för att hon bor i Sverige och inte i något soligt land i Afrika…läs mer i boken.
Bokens upplaga är begränsad och tar slut när den är slut på lager. Detta på grund av bokens speciella syfte och insamling.

Nästa gång berättar Anette Norbeg om varför hon är medveten och tacksam. Foto: Yessica Thor.

YES_3668

YES_3200
YES_3274
YES_3282 YES_3351
YES_3510 YES_3378 YES_3818 YES_3562

YES_3195

YES_3126

YES_3162YES_3858YES_3926

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories