“Ingen har någon aning om hur det ska gå”

september 28, 2015

Victoria-Silvstedt

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. I dag får du ett litet smakprov på Victoria Silvstedts berättelse.

“Ingen har någon aning om hur det ska gå”

Namn: Victoria Silvstedt
Ålder: 41 år
Yrke: Fotomodell, skådespelerska och programledare
Familj: Pojkvän
Bor: Lägenheter i Monte Carlo, Miami Beach och New York
Rätt: Vickans glutenfria chokladsufflé

Hon hänger med världsstjärnor som Kim Kardashian, Paris Hilton, Leonardo DiCaprio, Cristiano Ronaldo och många fler. Victoria Silvstedt är en av Sveriges främsta ambassadörer på röda mattan runt om i världen. Hennes signum är skyhöga klackar och det långa blonda håret som hänger över axlarna. Alltid perfekt fixat. Glamourmodell, säger somliga. Smart affärskvinna, säger andra. Dum blondin, säger ytterligare några. Och Victoria menar själv att hon har spelat just dum blondin för att lyckas. Genombrottet för Bollnästjejen kom 1993 när hon kom tvåa i Fröken Sverige och sedan följde olika modelluppdrag för såväl Gucci, Chanel som Armani. 1996 träffade hon Hugh Hefner och blev ”Playmate of the month” i herrtidningen Playboy och 1997 blev hon ”Playmate of the year” för samma tidning. Sedan har det rullat på för fröken Silvstedt. Förutom modelluppdrag och programledarjobb har Victoria designat badkläder och underkläder och deltagit i en mängd tv-shower. Ryktet säger att hon tackade nej till att medverka i italienska Let’s Dance, trots att hon skulle få fyra miljoner kronor för sin medverkan. Att Victoria är stor i Italien är ingen underdrift. Numera handlar hon med aktier utanför modellandet och pendlar mellan sina hem runt om i världen för att delta i olika event och på diverse glamourösa tillställningar. Så epitet snygg och smart affärskvinna är nog mest passande. Och tydligen är hon helt fullbokad, men jag lyckas till slut få till en tid och vi ses på Resarö, där Vickan bor när hon är hemma i Sverige. Huset är som en dröm. Så läckert. Zlatan, Elin Nordegren och Magnus Norman är några av grannarna. Victoria har precis landat från en välgörenhetstillställning i Genève som ägarfamiljen till Chanel höll i och där de fick in över 3,5 miljoner schweizerfranc (!). Och om två dagar väntar filmfestivalen i Cannes och dess röda mattor. Hon ska bara sova några dagar först för att få bort de svarta (läs: osynliga) ringarna runt ögonen. Och så ska vi göra hennes favoritdessert och prata hälsa också…läs mer i boken.

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden och 100 kr per bok går direkt till kampen mot cancer. Alla bokens inblandade har arbetat pro bono och målsättningen är att få in 1 miljon kronor. 20 kända kvinnor delar med sig av sitt paradrecept, sina tankar kring mat och träning samt sitt möte med cancer. Rosa kokboken I som släpptes hösten 2014 blev årets kokbok i Sverige samma år och drog in 1 miljon kronor. Den vann även juryns specialpris i World Gourmand Awards, kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Va med i kampen du också!
Nästa gång är det Pernilla Wahlgren som bjuder på ett smakprov. Foto: Johan Lygrell.

DSC_7177 DSC_7204 DSC_7306 DSC_7319 DSC_7372 DSC_7378 DSC_7523

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories