IKEA och Gävlehistoria

december 4, 2009

Miami 2009 011

Riktigt trött ikväll! Sprang en lång runda. Ja, egentligen inte särskilt mycket längre än vanligt men i betydligt snabbare tempo. Men enligt min iPod så har jag bara sprungit 0,44 km…på 50 minuter! Hmm med en snitthastighet på 113 min/km. Det är inte särskilt snabbt – eller långt. Men tro mig jag är betydligt snabbare än så. Och nej, jag har inte Nikeskor och kanske är det just där skon klämmer att man måste ha just det för att Nike+ ska funka? Men vad säger Asics!?

Äntligen kom solen idag! Så härligt. Låg på beachen heeeela dagen. Framsida. Baksida. Framsida igen för att åter inta magposition. Ja, så höll det på. Men fin solbränna ikväll. And I like it! Lyssnade på Sveriges bästa uppläsare Katarina Ewerlöf. Ja, hon kan få varenda mening att låta spännande. Och Läckbergs böcker är bra! Erika Falk känns som en ung Annika Bengtsson. Slutet på Tyskungen nu. Vilken är det sen? Sjöjungfrun?

Började så även läsa om en Mr Kamprad idag. Mycket intressant. Visste ni att IKEA omsätter långt över 200 miljarder? Att de är verksamma i över 45 länder? Att de har över 550 miljoner kunder varje år? Att IKEA-katalogen trycks i över 190 miljoner exemplar på 26 språk? Att jag som liten vallfärdade till Älmhult, mitt närmsta IKEA? Älmhult, där allt en gång startade.

Bifogar dagens badvaktstorn från 2nd street. Vackert på sitt lilla sätt och “Keep your beach clean”.

Miami Beach 101

Jag var ute och strosade en sväng igår kväll. Har sagt nej tack till Greg flera kvällar nu och tackade således ja igår kväll till ett av hans event. Att han orkar!? Men nog ser han lite trött ut på fotot nedanför. Blev två Virgin Mojitos (alkoholfria) innan han skjutsade hem mig på sin Scooter. Vilken känsla det är. Älskar det. Vi var på The National. Trevligt ställe.

Och så älskade Snäckan som skickade ett mail som bjöd på en skön historia idag. Ja, den tjejen har svar på allt. Och alltid en anekdot på lager:

När en kvinna står där i baren och softar med ett glas vin och det kommer fram en sån där kladdig karl som inte vill ge sig, ska hon bara se karln i ögonen och lugnt säga:

-Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!
-Varför det?, frågar han säkert förvånat.
-För där behöver dom en bock som ingen tänder på!!

 

Tack du gode gud för skatteåterbärgningen! Visst jag betalar en hel del skatt, räntor och dylikt och utan månadsjämkning, så borde det varit väntat. Men det var en trevlig överraskning. För nej jag har inte caschat allt jag (och banken) äger. Nope en del lån finns där. Och tack snälla för det.

Förresten kinesiska är förbaskat trist och så även bygglovsansökningar.

Miami 2009 005

 

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

1 Comment on “IKEA och Gävlehistoria

Big You / december 4, 2009

hahah allas våran Snäckan, hon är underbar! Jag åker faktiskt till Gävle imorn 🙂 Ska kolla om det är ngn som har tänt på bocken. Nästa torsdag vändningsförsök… Då kan du bli moster!

Puss

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories