Helsingborg my old hometown = pingiscomeback?

mars 3, 2010

Helsingborg 2010 042

Helsingborg är verkligen en underbar stad. Där bodde jag i 6 års tid och eftersom jag flyttade dit redan som 15-åring upplevde jag många händelserika år där. Mina 3 bästa vänner i kära pingisfamiljen; Frida, Kajsa och Linda och jag har hållt ihop i vått och torrt och upplevt det mesta tillsammans. Då Linda bor i England var vi bara tre idag och Lindsay du var saknad! Att se Frida slå in den ena forehandloopen efter den andra idag på träningen på Idrottens Hus, fick mig att för första gången på väldigt länge, greppa racket och utmana Kajsa i fel hand… Mycket prestige där må ni tro. Vem vann? Och visst har jag en sju rackans forehand?

Våren har kommit till Helsingborg. Fantastiskt skönt. Varmt eller nja i alla fall varmare än ett isbelagt Stockholm. Skön känsla när jag landade på Ängelholms Flygplats som så många gånger förut. Känns som att komma hem. “Mös” med min älskade Bengt på BTK Rekords kansli, där jag tillbringat många timmar genom åren. Vi åt kladdkaka eller först åt jag en bakad potatis från ett av mina favoritställen “Grafitti”. Varför finns bara Grafitti i Helsingborg? Älskar det men har aldrig sett det någon annanstans eller jo kanske i Kalmar förresten… Grymt gott! Bengan skrev brev på sin skrivmaskin. Jag tycker det är otroligt kul och kunde inte låta bli att ta en bild. Herregud kom igen vi lever på 2000-talet! Ja, det är till och med 2010. Oh my God.

Helsingborg 2010 004

Jag jobbar som marknadsansvarig i BTK Rekord sedan nästan 10 år…och det var ett tag sedan jag hälsade på i min gamla hemmaklubb tillika en av Sveriges största bordtennisklubbar, om inte den största. Men nej ingen comeback här inte. Även om “Rekordbussen” är fantastisk trevlig att åka runt i. Undrar HUR många mil jag har åkt i den?

Fantastiska Kajsa körde runt mig, i sin läckra sportbil, till mina gamla favoritställen. De fina bilderna är tagna från mitt drömställe vid Sofiero. Så vackert. Där vill jag också bo när jag blir stor. Hur många hem kan man ha? Vi svängde också förbi Östra Vallgatan där jag tror att jag tillbringade ett av mina bästa år i mitt liv med familjen Nobs, i denna slottsliknande byggnad. Familjen Nobs som numera bor på Lidingö och bjuder på söndagsmiddagar då och då med Madeleine i spetsen. Pizzeria Olympia är lite nostalgi också där jag alltid åt “på krita”. Lite kul, tycker jag. Dock var det sällan det slank ned någon pizza. Varför handlar man inte alltid på krita? Jag älskar det.

Kvällens avslutades på en god Thaikrog i city. Helsingborg är läckert. Lite posh faktiskt och det funkar.

Malmö nästa.

Puss

Helsingborg 2010 045

Helsingborg 2010 043

Helsingborg 2010 003

Helsingborg 2010 005

Helsingborg 2010 016

Helsingborg 2010 014

Helsingborg 2010 010

Helsingborg 2010 011

Helsingborg 2010 013

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories