Gourmet…

mars 25, 2014

r.patti_9567

På alla mina resor är jag väldigt bortskämd med att äta god mat på gourmetrestauranger. För artiklarnas skull är det viktigt att jag har provsmakat och fått en känsla för restaurangerna vilket resulterar att jag äter massor när jag är ute och reser på reportageresor… Restaurangerna vill gärna visa upp så mycket som möjligt så därför kan det ibland bli upp till 15 rätter… Johanna som är min lilla expert är guld att ha med då hon kan såväl mat som vin väldigt bra. I St Mortiz besökte vi bland annat Mathis Food Affairs som är Europas högsta gourmetrestaurang på 2486 m. Där bjöds vi bland annat på  Tryffelpizza som kostar cirka 1000 kr… och 4 rätter till. Helt otroligt bra och känslan kommer att stanna kvar länge. Utsikten över bergen och solen som sken var magisk.

Vi besökte också Tavlo by Dalsass som har en stjärna i Guide Michelin. Även det helt otroligt gott. Ligger i byn Champfer utanför St Moritz och väl värt ett besök. Vi åt även på legendariska lyxhotellet Kempinski. För att inte nämna klassikern Hotel Steffani mitt i St Moritz. De sistnämnda var lite väl traditionella för min smak men ändå storslagna på sitt sätt och kul att ha besökt det. En av de bästa måltiderna åt vi på vårt hotell Chesa Colani där kocken som är en riktigt spjuver är en stjärna i köket. Sea bass i salttäcke, glass som jag aldrig har ätit den och den absolut godaste glassen ever, italienarna kan sin grej och jo till och med bättre än mammas hemmagjorda. Just det tryffelrisotto också. Herregud vad tryffel är gott! OCH DYRT! Nedan en orgie i några av rätter jag ätit de senaste dagarna…

Förresten Johanna var gästbloggare tidigare idag. Kul tycker jag!

mathis_aaam5579
mathis_ap_062
r.patti_9707 r.patti_9741bild[15] bild[19] bild[12] bild[7] bild[1] bild[8] bild[14] bild[20] bild[4] bild bild[18] bild[11] bild[17] bild[3] bild[13] bild[2] bild[9] bild[6] bild[10] bild[16] bild[5]

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories