Gospel, en helt vanlig söndag.

januari 11, 2010

Miami 2010 072

Igår söndag var vi på gospel hela familjen. Vi hyrde en stooor bil och fick en riktig “utflyktskänsla”. Gabriel som kan Miami bättre än många visade vägen upp till den stora kyrkan. Har ni varit på gospel? På “riktig” amerikansk gospel? Helt otrolig känsla. Tillsammans med tre andra vita var vi de enda vita. Vi välkomnades som gudar och blev mitt i ceremonin ombedda och ställa oss upp så att alla fick applådera. Många människor tog på oss med kärlek och tryckte våra händer. Flera bad för oss. En låt som vi sjöng var “In you pray for Me, I pray for you”. Plötsligt skulle man omfamna sin närmsta granne. Ja, det var verkligen en upplevelse. Emil och Julia slutade först fnittra efter en timme… Då hade Edvin och Ebba somnat. Trots den höga volymen och musiken. Fantastiskt att se så många (cirka 1000 personer) ta sig till kyrkan och framförallt rocka loss i takt med musiken. Sången var väldigt bra! Och skulle man ha det så här i Sverige skulle även jag kunna tänka mig at gå i kyrkan varje söndag. Vi klappade i takt till musiken, ropade halleluja som vilka inbitna som helst. Mest fascinerande var en dam i blått som rockade mer än Janis Joplin. Svetten rann, solfjädern viftades och plötsligt så va de högklackade av. Många var verkligen välklädda. Fina dräkter och höga hattar. Varför har vi inte det så i Sverige? 

Halleluja var ett ord som användes flitigt.

Miami 2010 085

Efter ceremonin var vi utsvultna… Den pågick ju i mer än 2,5 timme… Gabriel som introducerat IHOP (International House of Pancakes) för mig, tog oss dit och syrrans lass var oförskämt stort… med lönnsirap, sylt och grädde. “Please can I have some more cream?” Woho. Jag har bantat sedan dess och började precis morgonen med gröt.

Efter IHOP åkte vi till Coral Gables och Coconut Gove. Been there done that. Vi såg bland annat några otäcka ghetton. Vi körde också en liten tur på Star Island och tittade på alla stjärnors hus. Planen är att vi ska ta en s.k “Ducktour” en dag och få lite mer koll och info om Miami. Då får vi också veta vilka stjärnor som bor i vilka hus. Ryktet säger att Mariah Carey, Ricky Martin, Julio Iglesias, Marc Anthony med flera har hus där. Till och med vår egna framlidne Greta Garbo hade hus där.

Vi hade planer på att åka till Orlando idag med vår fina bil. Disneyworld, Universal Studios och Kennedy Space Center men idag skiner solen trots att det är svinkallt… Familjen som är mycket soltörstiga ligger på hotell Catalina och steker. Jag ska strax cykla dit och hälsa på. 

Förresten Gabriel hade världens coolaste sko på sig igår.Från Paul Smith tror jag.

Miami 2010 092Miami 2010 063

Miami 2010 040Miami 2010 055

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories