GameBook alla golfares bäste vän…

maj 18, 2010

GameBook – ett nytt revolutionerande golftillbehör

Vi testar det senaste inom golfen i USA

Orlando. GameBook är en ny iPhone applikation som varje golfare bör ha i sin telefon. Här kan enkelt föra sin egen score och samtidigt ha koll på alla andras. – Det bästa spelet har precis blivit bättre, säger golfstjärnan Stewart Cink.

Vi provade iPhoneapplikationen GameBook när den lanserades i USA alldeles nyligen. Tillsammans med ett gäng andra glada golfentusiaster spelade vi på Reunion Resort, Arnold Palmers bana i Orlando.

Kommer till Sverige 2011

GameBook kommer till Sverige 2011 och kommer börja synas då lite smått via olika events. Bolaget ägs i dagsläget av grundarna tillsammans med diverse olika aktieägarna. En börsintroduktion kan bli aktuell på sikt, men första ska GameBook erövra den amerikanska marknaden. – Det här det stora antalet golfare finns och mottas inte GameBook väl här, vet vi att det är svårt att erövra Europa, säger världsstjärnan och delägaren Stewart Cink.

Stewart Cink har varit med från starten och byggt upp GameBook tillsammans med sina finska vänner Mikko Rantanen och Kalle Vainola. Även de bra golfare. Cink vann British Open 2009 och är en stor och firad stjärna i USA, strax efter Tiger Woods.

Prisbelönt designer

GameBook är en iPhone applikation som är enkelt att ladda ner via iTunes eller så köper du den i närmsta Applebutik. – Det tar bara några sekunder så har du applikationen direkt i din mobil säger Mikko Rantanen, CEO på GameBook. Applikationen kostar i dagsläget $20. – Det bästa är att man inte längre behöver skrika över banan för att höra hur ens vänner spelar. Man kan också hålla kontakten via ”klubbhuset” när man inte spelar. Man kan också lätt följa spelet där med leaderboard och så vidare. Ett läckert community. Männen bakom GameBook är riktiga golffantaster men har också ett sinne för affärer och samtidigt lyckas knyta till sig ett flertal duktiga namn så som Elias Pietila som är en prisbelönt designer för just Apple.

Tar spelet till en ny dimension

GameBook kommer också inom kort finnas tillgänglig för andra mobilmodeller men är först och främst tänkt för iPhone. För någon som enkelt vill skapa ett tävlingsmoment och även blanda in närmst hål och längsta drive etc. är detta ett otroligt smidigt och kul sätt. Den räknar också ut ditt handicap och hur många slag du har på varje hål. När man testar GameBook blir man positivt överraskad över hur enkelt det är. Designen är mycket snygg och applikationen tar spelet golf till en ny dimension. Man kan enkelt hålla koll på sina egna slag och alla andras slag också genom några snabba knapptryckningar. Precis som slogan säger ”The best game just got better”.

Anna Benson

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories