Everglades, där alligatorerna dog för 10 år sedan

januari 8, 2010

Miami 2010 002

Sist lovade jag mig själv att hit kommer jag aldrig att åka igen, men inte visste jag att jag exakt ett år senare skulle bo här och ha familjen på besök. Och ja Everglades är väl ett sådant ställe man bör ha sett. Eller? Otroligt speciellt landskap som består av åkermark täckt av vatten. Träsk liksom. Otäckt på nåt märkligt sätt. Känns som inget är levande.

Och efter att ha åkt svävare i isande kyla i en halvtimme gav vi upp…eller snarare chauffören. MEN precis innan vi kom tillbaks till civilisationen kröp det till i träsket. Tror syrran fick en skymt. Kanske. Sen kom vi ännu en bit och där låg en helt perfekt alligator. Pappa skrek! Titta!!! Bara det att alla hade gjort det framför också. Den såg liksom lite för perfekt ut. Vi tror den var av plast. Ja, alligatorerna dog nog för 10 år sedan här i Everglades.

Ebba lekte på bussen hem. Typ det roligaste.

Miami 2010 039

500 kr per person. Välinvesterat. Vad såg vi? Hmm. Jo just det efteråt var den en “show”. Den var sämre än luciatåget i 3:an. Nä kom igen we have better things to do.

Åk inte till Everglades. Och åk absolut inte dit två gånger!

Från Wikipedia: Alligatorerna skiljer sig från krokodilerna genom att alligatorernas huvuden är bredare och kortare, deras käkar är mer U-formade än krokodilernas och deras käkleder är kraftigare. Deras nos är trubbigare och den fjärde underkäkstanden är stor och passar in i en grop i överkäken. Alligatorerna saknar taggig kant på bakfoten och bakbenen (som finns på krokodiler). De skiljer sig också genom att simhuden är mycket mindre omfattande på alligatorer och bara når till halva tåns längd. I allmänhet är alligatorer mindre farliga än krokodiler.

 Miami 2010 027

 Miami 2010 021

Miami 2010 029

Miami 2010 015

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 Comments on “Everglades, där alligatorerna dog för 10 år sedan

Frida / januari 8, 2010

Dennis, har ett nytt projekt på G-krokodilfarm!!!!
Blir lagom att det är klart till sommaren. Tränar just nu på att hålla dem. Har precis lärt mig det första greppet nu………

Svara

Emma (Emils tjejja) / januari 11, 2010

Heej. Vill bara säga att jag är såå avis på er. Ni verkar ha grymt kul där nere, trots att ni inte har det mycket varmare än vad vi har här i sverige.
Och vilka fina bilder det finns här 🙂
Längtar tills jag får träffa dig med förresten.
Kram Emma

Svara

Anna Benson / januari 12, 2010

Emma! Jätteroligt att höra av dig och att du läser min blogg .Jag har hört så mycket om dig och skulle väldifgt gärna vilja träffa dig också. Ta hand om min fina lillebror så hoppas jag vi ses inom kort.Emil saknar dig mycket! Kram!

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories