Ett par dagar i Japan

februari 27, 2012

Jag har jobbat rätt mycket ett tag och behövde rymma bort en liten sväng i helgen. Många vänner har pratat om Yasuragi på Hasseludden som ligger cirka 20 minuter utanför Stockholm. Så jäkla härligt. Skönt när man kan “komma bort” så nära. Tillbringade lördag och söndag där. Det är ett japanskt spa. Kändes som om jag kom tillbaka till Japan som jag besökte som fjortonåring för första gången. Gillar verkligen Japan då kulturen där är så artig och annorlunda på något sätt. När man checkar in på Yasuragi får man en yukata, som är en japansk bomullsrock samt en baddräkt som man faktiskt använder under hela sin vistelse. Behandlinar, bad, frukost, lunch som middag. Otroligt avslappnat. Vill man får man ta med dem hem som souvenir.

Jag provade Yogamassage av bästa Ulrika Rosander som faktiskt har tagit yogamassagen till Yasuragi. Jag är lite kräsen med sånt och låter inte riktigt “vem som helst” knåda eller “trycka” på min kropp. Rädd för amatörer efter att ha försökt undvika skador i alla år. Hur som haver så är yogamssage bland det coolaste och bästa jag har upplevt. Ulrika GICK PÅ mig! Skitbra! Ni måste testa!

Utöver yogamassagen så badade jag en massa i de japanska badet. Bäst var nog tvagningen och ritualen hur man tvättar sig i Japan. Badet är en urgammal tradition och ska ta mycket tid. Det finns ingen tid att passa. Man sitter på en pall och fyller små trähinkar med vatten som man sen häller över sig. Har ni provat det? Jag funderar på att fixa det hemma.

På kvällen åt jag teppanyaki där man sitter runt ett bord tillsammans med övriga gäster och en kock står i mitten och steker på ett stort stekbord. Charmigt! Och gott! Lite sött att man sitter i sin bomullsrock. Visste ni att allt med “yaki” betyder stekt?

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments on “Ett par dagar i Japan

Antima / februari 27, 2012

I’ve been there – It’s awesome!!!

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories