Dygnkåt och hur helig som helst

juli 29, 2010

Läste precis ut Mia Skäringers bok “Dygnkåt och hur helig som helst”. Mia är förutom författare känd som en del av humorserien “Mia och Klara”. Jag har nästan aldrig sett den serien men de få gånger jag har sett den har jag skrattat massor. Skäringer är riktigt jävla vanlig. Hon bor på en ö i Göteborgs skärgård och tar helikoptern till sjukhuset när det krisar och srkiver öppet om sin sexualitet, kåthet och familj. Hon är skild och numera sambo med Danne och tillsammans har de 5 barn att vaka över. Boken är klart läsvärd och innehåller Mias krönikor från tidningen “Mama” och även delar av hennes blogg. Bland annat hittar man det här; “Det finns människor som inte hälsar på städerskor som går förbi dem på sina arbetsplatser. Som om de vore osynliga.Jag har sett det flera gånger och tycker det är hemskt”. Håller med Mia. Vi är alla lika mycket värda. En annan tanke från Skäringer är “Apropå det där med sperman skulle gå upp i hjärnan på mannen om han inte får komma på länge. Vad händer med kvinnan då? Vart tar hennes safter vägen? Jo, de pressar sig ut i tårkanalerna och hon gråter. Kanske är det därför kvinnor i regel gråter mer än män. För de har så många outlevda orgasmer att de måste komma med sina ögon. I smyg”. Mias föreställning med samma namn som boken “Dygnkåt och hur helig dom helst” spelas i Stockholm i oktober och är jag i Sverige ska jag hänga med hela mitt tjejgäng dit och kika.

Läste Malin Wollins krönika i Amelia. Malin även kallad “Fotbollsfrun” från Kalmar är lite typ samma som Mia Skäringer. Är de systrar?

Läs Skäringers bok. Klart läsvärd! Förresten själv gråter jag aldrig.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 Comments on “Dygnkåt och hur helig som helst

Mia / juli 29, 2010

Hallå Anna!
Har precis läst ut den oxå, tyckte den var ganska ok. Hon skriver om det som många tänker men aldrig vågar tala om för att man tror att ingen anna tycker, tänker eller gör så. Om du inte har vidarbefodrat den till Frida så ska jag göra det:)
Ha det bra
Mia

Svara

    Anna Benson / juli 30, 2010

    Hej Mia! Tack för din kommentar! Trodde det var Skäringer ett tag;) Kul att du har läst den. Den är grym. Ge den gärna till Frida. Har lovat min andra syster Julia att läsa den först. Tack för att du läser. Sköt om dig. Anna

    Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories