Du saknas oss

oktober 25, 2014

_14

Jag är väldigt involverad i denna fråga. Cancer. Varje dag får jag ta del av andras historier. En del mindre glädjefyllda men de allra flesta är trots allt positiva och med ett lyckligt slut. Men idag är ju riktigt riktigt ledsen. Fan.

Igår fick jag beskedet om Kim Anderzon. Vi har haft en hel del kontakt senaste tiden kring Rosa Kokboken där hon ju medverkar. Kim var för bara några veckor sedan med i tidningen Expressen och var bokad på boksignering nu framöver. I fredags stod hon på scenen på Boulevardteatern där hon spelade huvudrollen i “Den skalliga primadonnan”. Nu på fredag hade jag biljetter och skulle gå de några kvarter bort till teatern för att kika.

Helvete.

Fan vad ditt besked om din bortgång gör mig ledsen. Jag gråter. Jävla skitsjukdom. Älskade Kim, du som var en riktig solstråle, bestämd, medveten och ofantligt generös. Jag kände dig inte. Men våra möten berörde mig starkt. Du var mycket speciell. Vi har pratat om vårt första möte många gånger. Hur dåligt du mådde. Hur du ville. Kämpade. Envist. Du ville verkligen. Ville vara med. Bidra. Jag såg hur du led. Hur ont du hade. Vi pratade om det. Mycket. Fan.

“Cancer är som en lång väntan. Väntan på behandlingar. Väntan på besked. Just nu väntar jag bara att se om cellgifterna har gett effekt, säger Kim. Man måste ha tålamod med cancer, fortsätter hon. Och det finns sällan några svar. Vem som helst kan drabbas, oavsett hur man lever, vilket jag är ett tydligt exempel på. Jag önskar innerligt att de löser den här gåtan inom en snar framtid.”

Tack Kim för allt. Tack för att du ville medverka i Rosa Kokboken. Tack för att du gav. Bidrog. För din kraft och energi. Envishet. Vi kommer alltid att minnas dig. Må du vila i frid.

Idag ska jag krypa upp i soffan. Raggsockar. Elda i brasan och reflektera över livet. Tänka på dig. Vara ledsen. Du saknas oss redan.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 Comments on “Du saknas oss

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories