“Det gick bra”

oktober 1, 2015

Filippa-Reinfeldt

Med jämna mellanrum framöver kommer jag att bjuda på lite behind the scenes och små smakprov från Rosa Kokboken. I dag får du ett litet smakprov på Filippa Reinfeldts berättelse.

“Det gick bra”

Namn: Filippa Reinfeldt
Ålder: 48 år
Yrke: F.d. politiker och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län,
numera ansvarig för affärsutveckling i Skandinavien på
koncernnivå inom Aleris
Familj: Barnen Gustaf, Erik och Ebba
Bor: Täby
Rätt: Filippas caesarsallad med räkor

Hon har jämförts med Jacqueline Kennedy, en gång USA:s First Lady och gift med John F. Kennedy. Filippa Reinfeldt är en riktig powerwoman med star quality och var Sveriges First Lady under två mandatperioder när hon var gift med Sveriges f.d. statsminister Fredrik Reinfeldt. Hon har sedan barnsben varit politisk aktiv. Åtminstone försökte hon komma med i moderata ungdomsförbundet som 11-åring efter att hon var missnöjd med hur skolan var utformad på den tiden. Men hon fick vänta ett par år och det var först i högstadiet som Filippa blev medlem och politisk aktiv för första gången. Det var också där hon tio år senare träffade Fredrik som hon sedermera fick tre barn tillsammans med. Filippa var kommunalråd i Täby mellan åren 2002 och 2006. Och mellan 2006 och 2014 var hon landstingsråd i Stockholms läns landsting. Vi ses idag för att fördjupa oss i sjukvården och vad som kan bli bättre där, men också om hur denna kvinna familjesprungen från västkusten skalar räkor till en caesarsallad på bästa sätt. Och om operationen.

Av någon anledning valde jag att klä mig i blått dagen till ära. Filippa har däremot rosa på sig, men ler åt mitt färgval. Hon är otroligt trevlig och tillmötesgående. Rosa kokboken I fick hon i julklapp av sin förra pressekreterare Cherine Khalil så konceptet kände hon väl till när hon fick frågan och jag är så tacksam att hon är med. Dessutom kan jag utröna via hennes populära Instagramkonto att hon är duktig i köket.
– Jag älskar att laga mat och gör det nästan varje dag, dock inte så avancerat alltid. Min dotter spelar mycket fotboll och hon behöver en hel del energi. Igår blev det en carbonara till exempel. Jag är väl som de flesta andra och gör typ spagetti och köttfärssås ganska ofta. Fast då kanske jag gör till tio personer trots att vi bara är tre hemma. Så fryser jag in. Häromdagen strimlade jag zucchini istället för pasta och kokade till – så att det inte blir exakt samma varje gång. Caesarsallad som vi ska laga idag gjorde jag senast för några veckor sedan…läs mer i boken.

Rosa kokboken säljs till förmån för Cancerfonden och 100 kr per bok går direkt till kampen mot cancer. Alla bokens inblandade har arbetat pro bono och målsättningen är att få in 1 miljon kronor. 20 kända kvinnor delar med sig av sitt paradrecept, sina tankar kring mat och träning samt sitt möte med cancer. Rosa kokboken I som släpptes hösten 2014 blev årets kokbok i Sverige samma år och drog in 1 miljon kronor. Den vann även juryns specialpris i World Gourmand Awards, kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Va med i kampen du också!
Nästa gång är det Kayo som bjuder på ett smakprov. Foto: Johan Lygrell.

DSC_6047 DSC_6066 DSC_6082  DSC_6215 DSC_6208 DSC_6186 DSC_6139 DSC_6131 DSC_6221 DSC_6256

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories