“Den hemlige miljonären”

februari 10, 2012

Jag har fått ett par hundra mail och meddelanden (!) från invånare boendes i Råslätt utanför Jönköping rörande programmet “Den hemlige miljonären”. Dessvärre har jag inte möjlighet att svara alla en och en, men vill med detta blogginlägg ändå ge något form av svar. Många av invånarna känner sig kränkta för att Råslätt enligt dem målats upp felaktigt i programmet.

Jag vill naturligtvis be alla dessa människor om ursäkt och beklaga att en del av er känner så och verkligen understryka att det aldrig var någon avsikt varken från min sida eller produktionens. Självklart måste jag hänvisa till Mastiff som har gjort programmet, men som medverkande så vill jag ändå be alla dessa människor om ursäkt.

Trots allt upplevde jag ett par mindre bra saker i just Råslätt under min vecka där, men också en hel del positiva saker. Då inte minst ungdomsgården “Underground” som kändes som en viktig kärna i Råslätt bland ungdomarna med många trevliga och positiva ungdomar inte minst ledare med eldsjälen Peter Magnusson i spetsen.

Jag vill också passa på att tacka för de enormt många positiva kommenterar, mail och meddelande som har trillat in. Tyvärr har jag ingen möjlighet att heller svara på alla dessa men blir riktigt rörd och känner stor tacksamhet.

Framförallt är jag tacksam för att jag fick möjlighet att bidra till några organisationers och människors välmående genom min medverkan i “Den hemliga miljonären”.

Anna

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 Comments on ““Den hemlige miljonären”

Anonym / februari 10, 2012

Jag tycker programmet var jättebra, jag blev väldigt berörd, speciellt av ditt möte med Ann-Marie..
Tycker du gjorde en bra insats i programmet. Kram

Svara

Ewa / februari 10, 2012

Du är så genomärlig Anna, men inte ska Du behöva be om ursäkt, det är ju i så fall produktionen. Din goda vilja och Din omtanke och generositet mot andra människor tycker jag i första hand ska komma fram. Du har blivit ombedd att medverka och det var det viktigaste, sen får Mastiff ta hand om ev. klagomål. Din familj måste vara oerhört stolta över Dig.

Kram/Ewa

Svara

jano / februari 10, 2012

lögnare du ljuger vi är rikare än dig och din mamma på pappa och dig tsm knulla din mamma med klädder

Svara

jano / februari 10, 2012

du vet inget om råslätt din jävla khape !!!!!!!!!!!!!
snacka aldrig om råslätt jävla störda lebb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svara

Åsa / februari 10, 2012

Hej Anna!Jag fattar ingenting,du var ju hos de hemlösa och åt(gratis förmodar jag),hur fasen kan du rent ut sagt skita i dom????????Om du är miljonär och besökte dessa helt utslagna människor,varför varför gav du inte dom något?Det är ett stort frågetecken från många.FY SKÄMS på dig ,om du nu har något hjärta.Tror inte att du har något!!!!!

Svara

rose / februari 10, 2012

tur att jag inte träffade dig under den vecka. för du skull du påstå att du är fattig student och jag hade tyckte synd om dig. då skulle jag frågat dig om du behövde hjälp med något, kommit upp med mat och hembakat till dig varje dag. bjudit hem dig på fika. för sådana är vi på Råslätt. det är så vi tar hand om varandra och nyanlända.
tur att det belv så. annars skulle man vara dubbelt besviken

Svara

okänd / februari 10, 2012

jävla skit program tro inte att du gör bra saker idiot. Råslätt är bäst och alla är säkra här. Du snackar skit om Råslätt och förstör Råslätts rykte släng dig i väggen.

PS. du gav inga pengar till Råslätt.

Svara

S / februari 10, 2012

jag ville bara krama om dig när du satt i soffan och berättade din historia.:-)
kram och ha en fin kväll underbara du

Svara

C / februari 11, 2012

Hej Anna!

Jag såg programmet och vill bara säga att du gjorde ett fantastiskt intryck! Jag arbetar själv i ett område i Sthlm. som är mer segregerat och där det begås fler brott än på andra ställen i stan. Det betyder självklart inte att människorna som bor där är mindre bra, ni som kommenterat inlägget och går till försvar ser det på fel sätt. En person som kommer dit för att hjälpa andra människor som är i stort behov av hjälp borde tas emot med öppna armar. Självklart finns det många “hål” att stoppa sina pengar i men så kommer samhället alltid se ut var man än vänder sig och beroende på vad man jämför med! Jag tycker att ditt bidrag till cancersjuka är oerhört fint och är helt övertygad om att dom uppskattade det oerhört mycket!

Ta till dig allt det positiva och strunta i negativa kommentarer, det kommer alltid finnas männsikor som har en annan åsikt om saker och ting. Du är grym!

/C

Svara

stefan / februari 11, 2012

Be inte om ursäkt.
I kommenterarna kan man läsa vilka lättkränkta muslimer som utan självkritik gör ner sig.
Här och på alla andra platser.

Svara

Ewa / februari 11, 2012

Beklagar att en del skriver så mycket strunt här. Man ska ha en åsikt, men här tycker jag det luktar lite för mycket avundsjuka. Det är en mycket svår och i stort sett obotlig sjukdom. Stackars alla Er som lider av att vara avundsjuk på de som lyckas. Anna, DU ÄR FANTASTISK. Du har skapat Dig en förmögenhet genom idogt arbete och dessutom delar Du med Dig.

Kram/Ewa

Svara

natta / februari 11, 2012

fattar inte varför alla överreagerar så mkt, hon gjorde ju inget fel och snackade inte direkt skit om “råslätt” saningen är ju att det är ett ghetto där det varit bilbränder fågelslaktning och andra sjuka brott. och dom som bor där är väl knappast standardinkomsttagare? inte jag ialla fall. va fan väx upp och sluta klandra denna stackars kvinna, hon sa bara sanningen. som ni inte verkar tåla.
ARG RÅSLÄTT-BO.

Svara

Jennifer cheikho! / februari 11, 2012

vad gjorde du på råslätt när du inte hjälpte någon DÄRIFRÅN?

Svara

Anonym / februari 11, 2012

Okej, det som “Jano” (som förövrigt verkar vara en stor jävla idiot!) skrev är bara pinsamt..
Jag tycker du verkar vara en härlig och omtänksam människa Anna. Jag är själv Jönköpingsbo och tycker även jag sådär om Råslätt (har egna erfarenheter som inte är så positiva därifrån). Dock så tycker jag att området fick en ordentligt snedvriden bild i programmet för riktigt så illa som man fick bilden av att det var i tv är det inte. Råslätt har sina nackdelar och bekymmer, det kan nog nästan alla Jönköpingsbor hålla med om, men SÅ illa som du beskrev är det faktiskt inte.. Jaja, tack för ett bra avsnitt och tack för att du bidrog till återmämtningsveckan, min mamma ska åka dit nästa gång och hon blev väldigt rörd och glad över din insats! Kramar

Svara

Henrik / februari 11, 2012

Jag förstår inte varför du får skit för det som visas i programmet. Jag kan tycka att produktionen är lite märklig. Känns som att man målar upp en bild av att programmet tar plats på Råslätt, men så är ju inte fallet helt och hållet. Soppköket ligger i centrala Jönköping, för att ta ett exempel. Lägenheten du bodde i på Råslätt såg ut som en ganska normal hyreslägenhet. Köket var till och med i överkant fräscht. Att du känner dig otrygg, med din bakgrund är väl bara naturligt.

Min mormor och morfar bor på Råslätt. 80+ båda två och rör sig fritt på Råslätt, utan att känna sig rädda. De säger att de har det så himla bra och då ska väl påpekas att de INTE är från Råslätt, utan flyttade dit på äldre da’r.

Jag kan lova samtliga här inne att centrala Jönköping är betydligt farligare(om än inte särskilt farligt) än vad Råslätt är.

Svara

Beatrice. / februari 12, 2012

Du ska inte be om ursäkt. Vad du sa stämmer väl delvis väldigt bra tycker jag. Råslätt är farligt, speciellt om nätterna och kvällarna.

Svara

Monika / februari 12, 2012

Anna,

Min 90-åriga farmor bor på Råslätt och har aldrig känt sig otrygg där. Det bor också mycket studenter där, det är ett studentområde.

Svara

Jocke / februari 12, 2012

Vill man ge sig in i debatten om Annas medverkande i programmet så tycker jag man håller sig saklig och inte minst till ett vårdat språk.

Anna ska ha en eloge som publicerar dessa kommentarer. Jag skulle inte bli förvånad om hon fått kommentarer och mail som inte under några omständigheter går att publicera.

Men oavsett vilket, trafiken till din blogg måste ha ökat enormt Anna! Minns att jag nämnde det för länge sedan; ska det komma kommentarer så måste det till något som rör upp känslor. Sex, politik eller något annat som delar läsarna i två läger. För eller emot. Då kommer kommentarerna.

Har ingen möjlighet att se programmet, men jag tror inte jag behöver det. Vet var jag har dig Anna. /Jocke

Svara

Annette / februari 17, 2012

som du själv sa i programmet,underground HAR ju bidrag från kommunen,så självklart ska du då inte hjälpa dem.
du gjorde helat rätt tycker jag,men blev lite konfunderad över vad LARS gör för hemlösa?
för det är ju DET programmet handlar om ,inte cancerfall.
(lars hade ju lixom du forlorat sin nära och kära i cancer..)

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories