Bokrelease och vernissage C

februari 3, 2012

Bokreleasen och vernissagen C hölls igår på Hotel Anglais vid Stureplan. Uppslutningen var fantastisk från både press och människor. Tack. Stort stort tack alla ni som kom. Otroligt. Vi var cirka 300 personer som delade denna kväll och det var knökfullt. Jag är inne i en omtumlande känslomässig tid. Det är mycket känslor som kommer upp till ytan, inte minst igår och under mitt tal och även när min fina vän Sonja sjöng så vackert var jag inte långt bort från tårarna.

Förutom release av boken ställde jag även ut en massa nakna kvinnor som var avmålade.

Bilder hittar ni nedan och på mängder av ställen på nätet. Vår egna husfotograf Yessica Thor tog en massa fantastiska bilder och de hittar ni här.  Tack snälla.

 

“Att måla har sedan dag ett varit en terapi för mig och hjälpt mig genom många svåra stunder. Kvällens utställning C består av nakna kvinnor av olika karaktär. Det flesta gjorda i väldigt mörka stunder.

Många föreställer en och samma person, men det finns också andra profiler så som Laleh, Noomi Rapace, Lena Endre och Valerie Aflalo avmålade.

Tack mitt galleri, Ekerum Konsthall, för att ni är med mig och möjliggör min dröm, inte minst tror på mig.

Att skriva har ändå sedan jag var en liten flicka varit ett naturligt sätt för mig att bearbeta saker. Boken C innehåller det starkaste och finaste som jag har upplevt, men också det absolut svåraste och mest smärtsamma. Att skriva om det var aldrig någon tvekan.

Boken är en självbiografi och handlar om när jag för första gången i mitt liv blir kär i en annan kvinna och vår resa och upptäcksfärd i en för mig helt ny värld. Men det handlar också om ett fruktansvärt magplask i cancerns hemska värld.

Jag skrev den här boken på fyra veckor under en period som var absolut kolsvart för mig.

Att livet hänger på en skör tråd har blivit ganska tydligt och varje dag försöker jag vara tacksam och ödmjuk inför livet.

C och jag upplevde det mest fantastiska tillsammans men också motsatsen.

Huvudpersonen är av förklarliga skäl inte här idag men hon kommer för alltid att ha en plats i mitt hjärta.

Vi lyssnade mycket på musik. Särskilt svensk. Sista tiden tillsammans var det särskilt en låt som var med oss. Den är fantastisk fin och heter “Till en ängel” skriven och framförd av en av mina bästa vänner Sonja Aldén. Jag tänkte att ni skulle få höra den.

Sonja sjunger “Till en ängel”

Tack Sonja Aldén för fantastisk musik. Tack min förläggare Annika Bladh för att du tror på mig och gav ut boken C. Tack Karin Tingstedt för det fantastiska omslaget som du har formgett (och för inspiration till en av mina målningar). Tack min redaktör Maria Neij för din skarpsynta blick. Tack Claes-Johan Larsson för din hjälp. Tack Subito och Anglais, och övriga partners som har gjort den här kvällen möjlig. Men framförallt tack till alla er för att ni är här ikväll och delar detta med mig. Kom ihåg att vi lever här och nu. Låt oss vara tacksamma och njuta ikväll. Tack.”

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments on “Bokrelease och vernissage C

Ewa / februari 3, 2012

Underbart att läsa om vilken framgång Du har med både bok och utställning. Du är så snygg i Din vita klänning, förstår om Du slog knock out på samtliga närvarande. Förresten spelar det nog ingen roll vad Du har på Dig för allt klär en skönhet, från joggingdress till galaklänning. Nu ser jag fram emot nästa steg med radio- och TV-program. Ska sitta klistrad och se på TV på onsdag. Ha det bra resten av veckan och njut av tillvaron.

Kram/Ewa

Svara

  Anna Benson / februari 4, 2012

  Ewa – tack! Jag älskar långklänningar. Känns alltid så fint. Stor kram!

  Svara

Ellen / februari 3, 2012

Heej, oj vilken fin klänning du hade på din bokrelease!:)
Gratulerar till din bok!:)

Svara

  Anna Benson / februari 4, 2012

  Tack snälla Ellen! Vad gullig du är. Älskar klänningen!

  Svara

Mrs / november 22, 2012

Ja, jag måste nog erkänna att jag blev förälskad i DIG efter att ha läst din bok och blogg.

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories