Bokhandlaren i Kabul

maj 10, 2010

Avslutade ännu en bok ur samlingen som jag har med mig. Ytterligare en om Islam. “Bokhandlaren i Kabul” är skriven av Åsne Seierstad, en av Norges mest kända journalister. Det blev rejäla rabalder när boken kom ut eftersom det var mitt i kriget. En riktig kioskvältare tydligen. Den handlar om en bokhandlare och hans familj i Afghanistan. En intressant bok men långt ifrån en bestseller, enligt mig. Påminner mig om att en vän till mig jobbade länge i Kabul på ambassaden. Kan inte varit särskilt kul med tanke på alla omständigheter som rådde då. Jag är inne i en riktig bokläsar period. Perfekt när jag inte kan sova. Eller på beachen.

Vad är jag? Känner mig som en bibliotekarie. Älskar mina eftermiddagar i litteraturens värld.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories