Behöver du slappna av?

juni 22, 2019

Appar som kan hjälpa oss att slappna av

Det har förmodligen hänt oss alla ibland. Det känns som om världen går i hundratals kilometer i timmen och du inte hänger med. Om jobbet eller något annat i ditt personliga liv orsakar stress, är du inte ensam. Den goda nyheten är att det finns ett stort antal lugnande appar, både för iOS och Android, som kan hjälpa dig att rensa ditt sinne. Att bli utbränd är ett symtom av stress. Vad kan du göra för att stoppa det? Hur kan du undvika det? Byt ut några gamla vanor och börja med nya. Det tar 21 dagar att bryta ett mönster. Jag försöker hitta olika vägar för att få ordning på måendet. Här är några appar som kan hjälpa dig på vägen.

Headspace

Headspace är ett av de mer populära verktygen både för guidade meditationer och mindfulness-tekniker. Du kan prova den grundläggande kursen gratis, och på så sätt lära dig grunderna. Och om du vill lära dig mer finns en prenumeration tillgänglig för att låsa upp hela appens innehåll, inklusive hela biblioteket med meditation. Det finns ett brett utbud av olika ämnen att utforska, till exempel sömn, fokus och motion.

Om man bara vill ha en snabb paus mitt på dagen erbjuder appen också 2 till 3 minuters meditation. Det finns specifika sessioner för ögonblick av panik, ångest och stress. Du kan till och med lägga till vänner för att öka motivationen eller meditera med dem. Speciella animationer lär ut nya färdigheter och hjälper till att svara på frågor om mindfulness.

Spel

Något vi kanske inte tänker på så ofta är att spel kan få oss att snabbt bryta de tankemönster vi är i. Om vi är stressade på jobbet, kan så lite som 5 minuters spelande under en paus få oss att slappna av. Vi tillåter hjärnan att fokusera på andra små roliga uppgifter, i stället för att tänka på arbetet.

Vilken typ av spel du väljer spelar mindre roll, men det är viktigt att det är ett spel som går snabbt att starta och snabbt att spela. Många väljer spelautomater på onlinekasino, eftersom det finns så många olika att välja mellan. Dessutom är de inte bara kul, utan man har även en chans att vinna stort. Jag kör ett “fiskspel” typ som candy crush 🙂

Sleepcycle

Att ha en lugn och avkopplande dag börjar ofta redan kvällen innan, när du går och lägger dig. Att få en god natts sömn har visat sig ha många olika fördelar för din hälsa. Men för många av oss är det lättare sagt än gjort. Problem som sömnlöshet, att det är svårt att somna eller svårt att vakna, gör det svårare för oss att ta itu med dagen.

Sömnbrist har allvarliga hälsoeffekter. Sleepcycle ger dig ett antal funktioner som hjälper dig att spåra din sömn och vakna upp vid den mest lämpliga tiden på morgonen. På kvällen använder appen speciell ljudteknologi för att spåra dina olika faser i sömnen. Dessutom går den att koppla till en Apple Watch. Om appen märker att du snarkar, kommer klockan att vibrera lite. Det kan hjälpa dig att ändra position och sluta snarka. Så coolt!

Innan du lägger dig kan du ställa in ett anpassat alarm. Man ställer in en period på 30 minuter på morgonen, under vilken man vill vakna. Appen kommer då att väcka dig under dessa 30 minuter, när du sover som lättast. Då är det enklare att kliva upp och komma igång.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories