Åsnor bland rankorna och munkarna
Igår hade vi 8 stopp och bland annat besökte vi ett urgammalt kloster från 1300-talet. Otroligt fascinerande att se och framförallt att förställa sig alla munkar som har levt där. Visst ni att det var munkarna som började producera vin här i Priorat? Klostret låg i E’scala dei där vi även besökte ett vinhus såklart. Det heter Celler La Conreria d’Scala Dei och säljer massor till Sverige. Inte massor men en hel del. I Sverige kan vi knappt köpa Priorat-viner vilket ju är otroligt synd eftersom de är fantastiska och den enda av två regioner i Spanien med högsta certifieringen.
På förmiddagen besökte vi två vinhus bland annat Clos Mogador som är vida känt. Och ekologiskt och allt görs by hand. Man använder till och med åsnor. Alla vinhusen arrangerar turer för turister etc. vilket ju är väldigt kul. Älskar att komma nära och få besöka rankorna, tasting, källaren där allt lagras och ja u name it. En fantastisk upplevelser och vinerna blir väldigt mycket godare när man har sett dess ursprung.
Nu på Barcelonas flygplats och planet mot Sverige! Adios!