Årets Nordiska formgivare är…

augusti 15, 2014

ERO_6997 copy_1

I onsdags var jag ju superminglaren. Och äntligen fick jag med mig min tjej. Det händer inte jätteofta. Formex Designpris Nova – årets nordiska formgivare delades ut för fjärde året i rad under festliga former i Mood-gallerian. And the winner is Line Depping fron Danmark. Och vi hörs – släng dig i väggen – vad snygga prylar det var. Flera andra duktiga formgivare var givetvis nominerade. Mer om vinnaren:

Line Depping driver sedan 2007 sin egen designstudio i Köpenhamn. Hennes arbeten tar hänsyn till både funktion och användning. Uttrycket är enkelt och betoningen på funktion omfattar även plats för oordning i ordningen, detta för att kunna inrymma de stökiga aspekterna av livet. Formen är naturlig och välproportionerad. Line Depping fokuserar speciellt på material. Hon arbetar huvudsakligen med trä, men för ofta in andra material som en kontrast.

Och bilden från Eero – nej jag sover inte. Och nej jag är inte supermätt. Och ja på bild har jag sjutton dubbelhakor rätt ofta. Övriga bilder lånade från Cawamedia. Tack bästa Subito Event för en härlig kväll!

Och goddiebagsen vad underbar färgglada och välfyllda. Och bästa Mi Ridell och hennes Peter med dotter var på strålande humör som alltid och det är alltid lika upplyftande att träffa dem. Mi brukar skicka ett meddelande varje gång hon kör förbi Ragnabo-skylten i Småland. Så härlig!

dsc_00791_1

dsc_00902_1

dsc_0285_1

dsc_0298_1
dsc_0233_2

dsc_0295_1

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 Comments on “Årets Nordiska formgivare är…

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories