Årets designer

augusti 26, 2015

dsc_00501-01

Jag och min vackra flickvän Susanne (som jag är galet kär i!) var på prisutdelningen av Formex Nova häromdagen. Tack för bilden Pelle! Och tack Trendgruppen! Heja er.

Årets designer prisades! Vann gjorde:

Erik Olovsson & Kyuhyung Cho/Sverige
Erik Olovsson & Kyuhyung Cho har båda en bakgrund som grafiska formgivare med masterexamen från Konstfack. Där möttes de och upptäckte att de båda ville arbeta mer med rumslig gestaltning och formge möbler och objekt. Idag arbetar de med möbelformgivning, produkt- och grafisk formgivning och försöker hela tiden hitta vägar mellan dessa discipliner som kan ge nya uttryck. www.studioeo.se www.kyuhyungcho.com

Motivering: Kyuhyung Cho & Erik Olovsson nomineras till Formex Nova 2015 för deras lekfulla samarbeten i kollektionerna Room, Sine och Numbers. Med sammansmältning av grafiska element och arkitektoniska volymer skapar formgivarna design präglad av kontraster mellan lätt/tungt, ordning/lek, 2- och 3-dimensionalitet och frammanar en känsla av motsatser i perfekt balans.

Juryn 2015 bestod av Lotta Lewenhaupt, journalist och författare, Kerstin Wickman, professor i designhistoria och de två ny medlemmarna Ewa Kumlin, vd Svensk Form och Anders Färdig, grundare av och vd på Design House Stockholm. Gästjurymedlem år 2015 är Emma Olbers, designer.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories