7-rätters av stjärnkocken Myllymäki

augusti 20, 2011

Igår kväll blev jag bjuden på en hejdundrans middag. Stjärnkocken Tommy Myllymäki och vinkännaren Jens Dolk bjöd in till sitt program “Mitt kök – Sverigeresan”, som har gått på TV4 under hela sommaren. De båda har lett jakten på råvarorna och besökt odlare, uppfödare och producenter längs vägen runt om i Sverige. Totalt har de varit på åtta platser . Sista anhalten var Luleå och hela programmet avslutades igår i “Hängan”, som ligger i Gammelstaden utanför Luleå. Jag, Mr Macho, Ulf, Inger och Stigge fick avnjuta en sjurätters middag med alla möjliga råvaror från trakten. Givetvis var det Kalixlöjrom, siklöja, Pitepalt, renskav, älg, hjortron med mera på menyn. Till varje måltid serverades det dryck. Bland annat drack jag mousserat björksav. Otroligt gott. Har nog aldrig avnjutit en sådan middag och jag kan säga att jag rullade hem. Är fortfarande mätt. Allt avslutades med att man fick göra sitt egna kaffe. Tommy och Jens nästa mission är att få Nobelmiddagen att bli svensk. Det borde ju vara en självklarhet! Stort tack än en gång alla runt omkring för att jag fick ta del av denna stora avslutningskväll och matupplevelse. Störtläckert!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories