#58: Ralf Edström – ”Jag började summera livet”

oktober 5, 2017

#58: Ralf Edström – ”Jag började summera livet”

Ralf Edström kommer ursprungligen från Degerfors i Värmland där han också började
sin karriär som fotbollsspelare. Smeknamnet “Nickson” kom av alla nickmål. Ralf blev under karriären Allsvensk skyttekung, liga- och cupmästare i fyra länder. Han har också vunnit Guldbollen. Efter karriären under hela 32 år arbetade Ralf sedan som expertkommentator vid Radiosportens fotbollssändningar.

När vi möts talar vi om Ralfs väldigt goda pasta carbonara som han delar med sig av i Blå kokboken som ju släpps till förmån för Prostatacancerförbundet.

Men framförallt talar vi om när han kissade blod och upptäckte att han hade fått prostatacancer. Vi talar om beskeden och väntan. Vi talar om komplikationerna. Vi talar om det tabulagda och varför män har så svårt att tala om det som är svårt. Inte minst underlivet. Vi talar om hur det visade sig att Ralfs fem närmsta vänner hade haft prostatacancer, utan att han visste om det.

Vi talar om att testa sig och hur viktigt det är att upptäcka det i tiden. Vi talar om biverkningar. Vi talar också om dödsångesten och hur han började summera livet.

Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast, Nöjesbladet och Prostatacancerförbundet.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories