#14 Therese Alshammar – ”Jag kommer undvika mammografi”

december 1, 2016

theresealshammar

#14 Therese Alshammar – ”Jag kommer undvika mammografi”

Hon har simmat i sex OS och tagit knappt 80 mästerskapsmedaljer. Therese Alshammar har vunnit flest medaljer av alla simmare i hela Europa. Lägg därtill Jerringpris och Bragdguld. Men nu har hon simmat sitt sista lopp. Och står inför ett nytt kapitel i livet.

När vi möts talar vi om superkollen på kroppen. Hur hon kan alla kroppens signaler. Och hur kroppen har pressats till gränsen i så många år. Elitidrott. Vi talar mycket om mat som är ett stort intresse.

Vi talar om Tessans första möte med cancer, bästa vännen Linda som fick leukemi i ung ålder. Vi talar också om vår gemensamma vän Tomas. Min före detta klassföreståndare. Och Thereses mest betydelsefulla tränare under karriären. F.d förbundskapten i simning. Tomas Löfgren. Han som bara skulle läggas in för att få cellgifter. Men somnade in.

Vi talar mycket om den mentala påverkan och inställningen. Tankens kraft.

Vi talar också om Australien där en vän till Therese har en egen bröstcancerklinik. Och hävdar att mammografi bör undvikas. Vi talar om hans teknik. Vi talar om hudcancer eftersom 1 av 2 får det i just Australien, där Therese har bott. Vi talar om pilates. Och hur det är en fantastisk träningsmetod och varför. Ett fantastiskt inspirerande avsnitt!

Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med ACast.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories