Saker man inte bör göra om man vinner en jackpot…

juni 22, 2019

Att vinna högsta vinsten är den högsta drömmen för många. Oddsen att vinna kan vara sämre än att bli träffad av blixten, men det är lätt att se varför så många människor spelar eller köper lotter varje vecka. Om man vinner får man omedelbar och stor rikedom, utan någon kompetens eller ansträngning.

Många drömmer om vad de skulle göra med en vinst. Resa, skaffa boende över hela världen, äta gott och shoppa. Jag vet många saker jag hade velat göra… Men det finns en mörk sida bland många som vunnit en jackpot. Det kan tyckas omöjligt, men vissa vinnare har på något sätt lyckats bli helt panka efteråt, på bara några år. Det finns risker. Det är absolut nödvändigt att skaffa en plan om du någonsin blir rik… So they say. Detta gäller inte bara för de som vinner på spel, utan även om man till exempel får ett arv. Om du spelar på mariacasino.com och vinner en av jackpotarna, så gäller det att agera snabbt för att skydda dig.

Det första man bör göra

Att vinna miljontals kronor ger dig inte mer kunskap om pengar. Det kanske visar sig att du kan ganska lite om pengar. De som får oväntade stora summor måste omedelbart få finansiell rådgivning. Om man lever från en lön till en annan innan man vann, är det osannolikt att man känner till de bästa investeringarna. Inte heller är det troligt att man har koll på skattefrågor eller strategier för att skydda sina tillgångar. Ni vet väl den där reklamen om Triss? Plötsligt händer det…

Om man köper ägodelar, bilar och hem kan pengarna minska snabbt. Det är lätt att ta dåliga beslut som påverkas av vänner och familj. Lär dig om budgetering, skatter och investeringar. Om det verkar löjligt, titta bara på antalet filmstjärnor, musiker, kändisar och idrottare som gått från att vara multimiljonärer till att hamna i konkurs. Du kan bli ett märke och ett mål, så skryt inte om dina pengar. Visst vill man dela nyheten med alla man känner, men låt bli i så stor utsträckning det bara är möjligt.

Lån och inköp

En av de allra första sakerna du bör göra är att lösa alla gamla lån eller skulder. Inte heller bör du någonsin ta ett lån igen, under resten av livet. Frestelsen att köpa kan göra att förmögenheten krymper snabbt. Om du går från att leva ett enkelt liv till att omedelbart kunna spendera hundratusentals kronor per vecka, vad tror du händer med dina förväntningar i livet framöver? Chansen är hög att du kommer att vilja ha mer. Att bjuda människor på en lyxkryssning runt om i världen kan bli mycket dyrt, mycket snabbt. Typ. Var selektiv och spendera bara på det du verkligen vill.

Alla har förmodligen en lista över saker de skulle älska att äga. Vad är din?Att köpa trevliga saker är kul. Men samhället lurar oss att tro att vi behöver äga saker, och de är trots allt bara saker. Köp inte dussintals bilar eller flera hus. De innebär är inte bara en inköpskostnad, utan även löpande driftskostnader som du måste betala. Undvik impulsköp, och njut av att aldrig mer behöva jobba, och kunna göra vad du vill!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories