“Michael Jackson var homosexuell”

juni 26, 2010

Ian Harpelin Benson Möter (kopia).gif

Igår var det exakt ett år sedan som “The King of Pop” – Michael Jackson avled hastigt i sitt hem, i Los Angeles. En som hade varnat världen för Michaels död var en av hans bästa och närmsta vänner, Ian Halperin. Ian gjorde sitt uttalande i december 2008 som hela världen reagerade på men ändå hände inget. – Mr Jackson har inte långt kvar att leva och jag spår att om man inte gör något åt stjärnans hälsa nu så har han max 6 månader kvar, sa han då. Jag träffade Ian Halperin i hans hem i Miami för en längre intervju.

Innan intervjun är bokad får jag veta att Mr Halperin är en mycket eftertraktad man som ständigt jagas av media. När Michael Jackson dog sägs det att Halperin hade över 1000 media förfrågningar, vilka han alla tackade nej till. – Jag gjorde ett enda uttalande kring Michaels död. Det var på minnesgudstjänsten och till NBC.

Varför jag får träffa honom kan jag egentligen inte förklara. Ibland har man helt enkelt flyt. Jag ler när jag tänker på hur flera av de “lite större” stars jag har träffat, alltid envisas med att ha solbrillor på när vi plåtar. Mr Halperin var inget undantag. Precis som “The King of Pop”. Måste vara en Hollywood grej.

Ian Halperin är en respekterad man i USA, inte minst i Hollywoodkretsar. Han har skrivit flera storsäljande  böcker om olika celebriteter, bland andra Kurt Cobain, Celine Dion och Brangelina (Brad Pitt och Angelina Jolie). Han lyckades verkligen med boken om Michael Jackson “Unmasked”, som är den enda boken om Jackson som blivit en bestseller. – Alla visste att Michael stöttade boken och att jag stod honom väldigt nära. Ingen annan har träffat honom som jag. Jag gav honom en sista “Number One”, säger Ian.

Erbjuden 1 miljon dollar

Halperin ska bland annat ha blivit erbjuden 1 miljon dollar för att skriva en bok om Tiger Woods, vilket han har tackat nej till.michael-jackson.jpg

Dokumentärfilmen ”Gone to soon” av Ian Halperin sänds på SVT ikväll lördag kl 22.20. – Jag hade massor förfrågningar om filmen direkt när han dog, men jag vägrade att släppa den då. Alla visste att jag hade en massa material, men vi ville verkligen göra en bra film. Jag är hedrad att Sverige vill sända den. Totalt är det 80 länder som har köpt filmen. Jag ville inte sätta upp den på biograferna utan den ska vara tillgänglig och man ska kunna sitta i vardagsrummet och kunna se den. Det är en hyllning till Michael och inget annat.

En mindre galapremiär tog plats i New York (märk inte Los Angeles!) den 10 juni med 250 gäster, som faktiskt undertecknad också var inbjuden till. – Michael älskade Mark Twain och jag ville hedra honom genom att köra premiären i den Twain-inspirerade stadsdelen i New York.

”Han var homosexuell”

Ian började utreda pedofilanklagelserna mot Michael, men fann honom oskyldig.  Han upptäckte också att Michael Jackson var homosexuell. Ett par av Michaels älskare har talat ut och bevisen är många, enligt Halperin. Det kommer flera avslöjanden i filmen “Gone to Soon” – Jag vet att Michael hade velat att det skulle komma ut, då han var en väldigt öppen kille. Flera av hans älskare har kommit ut och bekräftat, så även hans läkare. Michael menade att anledningen till att han aldrig kom ut var sina fans. Han sa till mig att om jag vill skriva om det så skriv om det, men han ville inte prata om det särskilt mycket, säger Halperin.

– Michael är den bästa människa jag har träffat. Nästan ingen kom honom nära, men när han väl släppte in en så var man ”inne”. Jag fick lära känna honom väldigt väl och var den enda som följde honom varje dag det sista året i Homebay Hills där Jackson hyrde i slutet av sin tid. Han var otroligt känslig och emotionell.

– Han litade på mig mycket för att vi pratade “samma språk”. Vi kom väldigt bra överens. Om du passerar hans dörr kommer han ta emot dig med öppna armar. Alla människor är väldigt speciella för honom. Jag bodde 3 minuter ifrån hans hus.

– Det är väldigt trist med alla pedofilanklagelserna emot honom. Många tror att han var ett freak på grund av alla plastikoperationer. Michael försökte alltid tänja på gränser. Både med musiken och framträdanden. Han var dessutom intresserad av konst och studerade alla från Michelangelo, Chaplin och Van Gogh. Ingen kände egentligen honom förutom de som verkligen träffade honom.

Anna Benson Miami 015.JPG

Fick alltid vad han efterfrågade

– Dessutom var han en fantastisk pappa. Han försökte alltid skydda sina barn. Michael var också extremt smart och visste allt om musik och Hollywood.  När han spelade in i studio var han tvungen att ha det exakt som han alltid hade det. Han var en perfektionist. Om något litet litet var fel skulle han avbryta eller dra med en gång. Michael hade en mycket speciell inspelningsteknik. Han hade massor mattor med sig i studion och byggde upp en hylla med mattorna för att få till det rätta ljudet. Michael hatade att använda hörlurar också och var tvungen att ha högtalare framför sig när han spelade in. Vilket var vansinne och ett omöjligt uppdrag att spela in hans röst, men det blev kanon. Oftast satt det faktiskt direkt. Pang och så var ljudet där. Vad Michael efterfrågade fick han. Han var ju Michael Jackson.

– Han hade otroligt svårt att sova om nätterna och mot slutet sov han max en timme per dygn i flera veckor. Pedofilfallen förstörde honom och mycket av hans själ.

Inför comebacken ”This is it” jobbade Michael väldigt hårt och 50 konserter bokades in, detta trots att stjärnans hälsa var allvarlig. Halperin uppmärksammade detta och uttalade sig i pressen 6 månader innan premiären av ”This is it” och Jacksons död. Detta fick mycket stor uppmärksamhet i den globala pressen.

”Om de hade lyssnat hade han levt idag”

– I december 2008 sa jag att han hade 6 månader kvar att leva. Om de hade lyssnat hade han levt idag. Och gett honom rätt medicin och behandling. Det var meningen att det skulle vara ett wake-up call. Men hans manager sket i det och bokade in 50 konserter istället, vilket gör mig oerhört frustrerad. Alla var bara intresserade av hans pengar.

I filmen “Gone to Soon” behandlar man dödsorsaken, och det kommer att avslöjas något helt nytt om hur han dog. – Han ser ju bra ut i filmen ”This is it” men egentligen mådde han inte alls bra. Alla receptbelagda mediciner som han var beroende av skulle han blivit fri från. Medicinerna tog över tillslut. Han var beroende sedan många år.

Vad kommer man mer se i filmen? – Man kommer bli väldigt berörd. Scener man aldrig har sett. Och inspelningar. Människor kommer gråta. Den är väldigt känslig, säger Ian Halperin.

Anna Benson

Michael Jackson dog den 25 juni 2009 50 år gammal i sin hyrda fastighet i Los Angeles. Han lämnade en hel värld av fans bakom sig och sålde sammantaget cirka 750 miljoner album och singlar under sin karriär. Han kallas ”The king of pop” och har haft stor inverkan på musikindustrin. 

SVT 1 sänder dokumentärfilmen “Gone To Soon” av Ian Halpering lördag 26/6 kl 22.20 med repris söndag 27/6 14.10.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

15 Comments on ““Michael Jackson var homosexuell”

Gloria Mundi / juni 26, 2010

Vilken chock. MJ Gay? NeEEEEeeeeeJ!

Svara

beLIEve / juni 27, 2010

Halperine var som sagt en god vän till Michael och en mycket duktig producent. Ett fantastiskt verktyg att använda för att göra sin död mer trovärdig kan man tro. Många falska bilder cirkulerar på nätet som visar en sargad och svårt sjuk Michael men om man gräver lite i det hela finner man att det finns bra mycket fler intervjuer som indikerar att han var i sitt livs hälsa månaderna innan han “dog”. Det är löjligt enkelt att tro på allt man ser på TV.

Svara

Maria de Suède / juni 27, 2010

Snarare bisexuell, eftersom han har haft förhàllanden med bàde män och kvinnor…

Svara

Johanna / juni 27, 2010

eh eh eh va

Svara

khloë / juni 27, 2010

ian halperin ÄR bullshit . Jag uppskattar “Michael Jackson : Gone too soon” för Michael framstods faktiskt som den oskyldige man han är, men det är tack vare Michael’s nära och kära, jag uppskattade framför allt Brian Oxman och Frank Dileo, men Ian själv utnyttjar det faktum att medierna uppmärksammat hans “jobb” , men faktum är att han är en idiot som vill provocera och tänker klamra sig fast vid denna uppmärksamhet, även om det krävs lögner, såsom att Michael Jackson är homosexuell. Han säger att han följt MJ, min idol, förebild, i 5 år, från rättegången 2005, men jag har följt honom sedan 1974, det året jag föddes, innan alla dessa FALSKA och RESPEKTLÖSA anklagelser kom upp. Medierna har fullständigt HJÄRNTVÄTTAT samhället och jag sörjer våran förlorade intelligens, integritet och intellektuellitet djupt. Vila i frid, mitt hjärta ♥

Svara

mist / juni 27, 2010

Lisa Presley tog ut skilsmässa men ändrade sig och ville komma tillbaks.Hon hängde efter honom i flera år och många trodde också att de skulle gifta om sig.
Det tog slut och hon var riktigt förbannad på honom och sa en hel del fula saker men aldrig att han var homosexuell eller pedofil.
Lyssna på Mjs tabloid junkie
Just because you read it in a magazine
Or see it on the TV screen
Don’t make it factual
It’s slander
You say it’s not a sword
But with your pen you torture men

Obduktionen visade att han hade sömnmedel i kroppen, som doktorn hade gett honom men inga andra droger och det påstods i flera år att Mj skulle dö snart.

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

nej!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

nej!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

nej!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

nej!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

michael jackson is not homosexuell!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

michael jackson is not homosexuell!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

michael jackson is not homosexuell!!!

Svara

MJ <3 / juni 28, 2010

michael jackson is not homosexuell!!!

Svara

Tuula Tuveskog / augusti 2, 2010

Ingen mer än han visste hur det låg till.
Alla bara gissar, men ingen hittar bevis.
Michael Jackson, Rest in Peace.

Svara

Latest posts

Latest comments

Archives

Categories