New York med liten budget…

juli 16, 2019 New York med liten budget…

Alltså jag älskar denna stad! Många tänker sig att det är väldigt dyrt att resa till New York, men det finns mycket man kan göra för att hålla nere utgifterna. New York är stort och bjuder på oerhört mycket att göra. Det är alltså inte några problem att hitta aktiviteter som faktiskt är helt gratis.

Flygresan till USA

Det första man bör tänka på är självklart resan dit. Flygbolagen har oftast lägst pris på biljetterna mellan 4 och 6 veckor innan avresan. Dessutom höjer de priserna när det är många som tittar på en specifik resa. Därför kan det löna sig att boka mitt i natten när ingen annan gör det. 

Det är oftast billigare att flyga från en mindre flygplats. Om du flyger från Stockholm, kolla upp om det går några flyg från Bromma eller Skavsta flygplats istället för Arlanda. När man köper en resa och betalar med kort ingår det oftast avbeställningsskydd och om man har en hemförsäkring brukar den inkludera en reseförsäkring. Därför är det i de allra flesta fall inte nödvändigt att köpa till extra försäkringar.

Det finns mycket pengar att spara även innan resan. Det gäller att ha dem på rätt typ av konto för att få den bästa räntan. På Alltomspara.se kan man läsa om vilka typer av sparande som är bäst, samt få konkreta tips och råd om sparande.

Kollektivtrafik och boende

Eftersom New York är så stort är det omöjligt att gå överallt. Du bör skaffa ett kort till kollektivtrafiken redan när du är på flygplatsen, så att du kan ta pendeltåget in till stan. Det är ett mycket mer prisvärt alternativ än taxi och motsvarande flygbussar (även om jag oftast går eller tar taxi…). Med buss och tunnelbana kan du enkelt ta dig runt överallt i New York, och det finns stationer i närheten av alla turistattraktioner.

Det kan bli väldigt dyrt att bo i New York, men det finns bra alternativ till traditionella hotellrum. Leta efter boende på Airbrb, eller överväg ett Bed and Breakfast. Det finns även mindre hotellrum som kallas Pods som brukar kunna vara mer prisvärda. Jag älskar att bo i Brooklyn t.ex med utsikt över Manhattan…

Att göra i New York

Ett av de bästa sätten att se New Yorks klassiska skyline är att ta en färja. Den mest populära färjeturen är Staten Island Ferry. Den ger en fantastisk utsikt över staden, och dessutom är resan helt gratis. Man får se södra Manhattan, Frihetsgudinnan och Ellis Island på vägen. Har man gjort det en gång så har du gjort det… Andra ikoniska platser i New York som du kan besöka helt gratis är Brooklyn Bridge och The High Line. Vissa dagar är det dessutom gratis inträde till de olika museer som finns i staden. Kolla upp vad som gäller för just det museum du är intresserad av, och passa på att gå dit när det är gratis.

Äta billigt

Diners och amerikanska restauranger i all ära, men en picknick i Central Park en solig dag är inte alls dumt heller. Köp med lunch och njut av parken och underhållningen som finns där. Snabbmat är för det mesta billigt i New York. Sitter man i en restaurang så är priserna på ofta lite högre än i Sverige. Det kan ofta bli mycket billigare med take-away.

Undvik att äta vid de stora turiststråken som Times Square eller Fifth Avenue. Ta hellre en omväg till Little Italy eller Chinatown och ät där lokalbefolkningen äter. Njut av staden och allt den har att erbjuda! Jag älskar Tao men har mängder av andra tips. Läs gärna mina New York-guider. Sök här i bloggen eller läs nedan.

Bilder från senaste resan med tjejerna #FAB4 :).

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories