Gillar du NBA?

augusti 14, 2019 Gillar du NBA?

Tankar inför basketsäsongen år 2019/2020…

Jag bodde ju i Miami under många vintrar. Tror det blev sex vintrar faktiskt och många NBA-matcher blev det. Varje gång Miami Heat skulle spela så stod staden still. Och ja taxibilarna var inte så sugna på att köra någonstans… Men åker ni någonsin till Miami – så är Miami Heat a must!

Längtan efter att uppleva NBA 2019 /2020

NBA, eller The National Basketball Association som det fullständiga namnet lyder, är det fjärde största sporteventen i världen och den i särklass största ligan för basket. I ligan tävlar 30 olika amerikanska och kanadensiska manliga basketlag om titeln som mästare av ligan, en oerhört prestigefylld titel som föregående säsong (2018/2019) tillföll det kanadensiska laget Toronto Rapters. Alla spelare tjänar gaaaalet med pengar och har de finaste husen ni kan tänka er… Älskar att spana in några av dem…

Säsongen år 2019/2020 av NBA blir den 74:e säsongen sedan matcherna tog start år 1946. Det kan gott konstateras att en lång och gedigen tradition ligger bakom de omtyckta mästerskapen som bevakas världen över. Säsongen pågår, precis som vanligt, mellan april månad och oktober månad, där lagen kämpar för att ta sig till toppen. Försäsongen börjar redan i september, där kval sker för delar av lagen. Playoffs sker sedan från april och framåt, där NBA-finalen tar plats i juni år 2020.

Jag som älskar idrott skulle tycka slutspelen i NBA vore något extra. Denna del av ligan är riktigt spännande där de bästa lagen möts för att göra upp inför finalen som tar plats på The United Center i Chicago, Illinois.

Håller Lebron James måttet även denna säsong?

En av mina personliga favoritspelare har i många år varit den amerikanska spelaren vid namn Lebron James. År 2014 var han i den absoluta toppen av sin karriär och gjorde en otrolig säsong med den ena hjältedådiga insats efter den andra. Lebron James har deltagit i 8 raka NBA-mästerskap där han tre gånger tagit hem segrar med lagen Miami Heat och The Cavaliers. Han är även en av de spelare i världen som plockat flest poäng totalt sett. Väldigt imponerande!

Trots att Lebron James nu är 33 år gammal, fortsätter han att leverera på toppnivå. Under föregående år kämpande spelaren med diverse olika skador och fick därför avstå vissa matcher för nya laget Los Angeles Lakers. Nu verkar det dock som han är på banan igen – och det med råge. De med koll talar om att det doftar succé inför NBA 2019/2020 som han vidare spelare för Los Angeles Lakers, tillsammans med lagkamrater som legenden Anthony Davis. Att få se James och gänget spela NBA ännu en gång vore en sann dröm och jag håller tummarna för att jag kan vara på plats under en Los Angeles Lakers-match! Han är kult!

Spännande matcher med stort engagemang

Inför National Basketball Association så är det helt klart matcherna i slutspelen, samt själva stora finalen, som jag ser fram emot mest. Självklart är även försäsongen samt de inledande matcherna roliga att kolla på, men det är när det närmast sig final som nerverna toppas lite extra. Jag hoppas på att kunna vara på plats i USA inför antingen slutspel eller finalen. Allra roligast vore det förstås om Lebron James och Lakers spelar…

Eftersom att NBA är ett så pass stort event, är engagemanget kring mästerskapen förstås ordentligt stort både i USA och Kanada, samt i övriga delar världen. Många engagerar sig exempelvis i vadslagning kring matcherna, där det finns möjlighet att spela på möjliga utslag i matcherna. Man kan exempelvis satsa pengar på vilken spelare som gör flest mål under en match, vem som vinner slutspelen, eller gissa vilket lag som tar hem titeln som NBA-vinnare. Denna typ av vadslagning, eller betting, som det också kallas, kan ske både i förtid och i realtid under matchens gång. Det är exempelvis möjligt att spela på basket betting med 888 Sport, där en egen sektion med spel och odds för basket finns att tillgå.

Foto: Unsplash

Försäsongsmatch i Mumbai i oktober

Skulle planen på att ta sig till USA för NBA 2019/2020 inte gå i lås, vilket faktiskt är mycket troligt på grund av mitt fullspäckade schema, har jag även spanat in vilka övriga internationella matcher som skulle kunna vara intressanta. I Mumbai sker exempelvis en spännande försäsongsmatch den 4 och 5 oktober nu i år. Det är Indiana Pacers och Sacramento Kings som spelar på NSCI Dome i Mumbai, och det är inte omöjligt att jag tar mig dit för att bevittna matcherna. Indiana Pacers är nämligen ett av mina absoluta favoritlag i ligan, och att se dem spela försäsong vore riktigt kul! Jag har alltid velat besöka Indien, så genom att tajma in ett besök där i samband med matchen vore smidigt.

Nu är det inte lång kvar till försäsongen går av stapeln, bara drygt en månad. Det ska bli spännande att se vad NBA säsong 2019/2020 levererar, och hur det går för lagen! Mitt basketintresse är något jag håller kärt, och trots ett hetsigt schema ska jag försöka hitta tid för matcherna i NBA. Om inte annat får jag se till att se slutspelen och finalen på tv där hemma!

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Latest comments

Archives

Categories